Açık lise kayıt yenileme tarihleri | AÖL 3. Dönem kayıt yenileme işlemleri ve ücreti

Açık lise kayıt yenileme tarihleri | AÖL 3. Dönem kayıt yenileme işlemleri ve ücreti

Açık lise kayıt yenileme tarihleri ve AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri ile ücreti öğrenciler tarafından sorgulanıyor. MEB tarafından alınan AÖL kayıt yenileme işlemleri sürüyor. Açık lisede eğitim gören on binlerce öğrenci, MEB AÖL kayıt yenileme işlemlerinin nereden ve nasıl yapılacağını sorgularken, AÖF kayıt yenileme ücretleri de araştırılıyor. İşte açık lise kayıt yenileme tarihleri ve ücretleri ile ilgili aradıklarınız…

Eğitim hayatını açık liseden sürdüren on binlerce öğrenci için büyük önem taşıyan AÖL kayıt yenileme tarihleri ve ücretleri bakanlık tarafından paylaşılmıştı. 2 Mayıs 2019 tarihinde başlayan AÖL kayıt yenileme işlemlerinin ne zamana kadar devam edeceği öğrenciler tarafından merak edilirken, açık lise kayıt yenileme ücretleri de sorgulanıyor. Açık lisede kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bilgisi olmayanlar, açık lise kayıt yenileme işlemlerinin nereden nasıl yapacağını merak ediyor. Haberimizde tüm bu detayların yanıtlarını öğrenebilirsiniz.

AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihleri ne zaman bitecek?

Bu yıl için Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt işlemleri nihayet başladı. AÖL'de 3. dönem kayıt işlemleri, daha önce paylaşılan tarihe göre 14 Mayıs itibarıyla son bulacak. AÖL kayıtları, 2 Mayıs tarihinde başlamıştı. AÖL 3. dönem kayıtları için ders seçme ekranı da 2 Mayıs tarihi itibarıyla erişime açılmıştı. Sonraki sınavın giriş yerleri de 3 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak. Kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerinin ardından 6-7 Temmuz tarihlerinde sınav yapılacak. Bu sınav sonuçları ise 1 Ağustos tarihinde paylaşılacak.

AÖL İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

19-05/08/aof-kayit-yenileme-tarihleri.jpg
AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

Açıköğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme sürecine dair işlemler ve ücret bilgisi şu şekilde;

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 5 Temmuz 2002 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme başvuruları İl ve İlçelerde yer alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılır. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

1. Adım: Bankaya Ücreti Ödeyin

19-05/08/aol-kayit-yenileme-islemleri.jpg

2. Adım: Kayıt Yenileme İşlemini eksiksiz yapınız.

3. Adım: Derslerinizi doğru bir şekilde seçiniz

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN