AÇık öğretim fakültesi (AÖF) ders geçme notu: 2019 AÖF'te kaç puanla geçilir/kalınır?

AÇık öğretim fakültesi (AÖF) ders geçme notu: 2019 AÖF'te kaç puanla geçilir/kalınır?

AÖF ders geçme notu, AÖF bahar sınavına giren adaylar tarafından merak ediliyor. Büyük bir hazırlık döneminin ardından AÖF sınavlarına giren adaylar, 'AÖF ders geçme notu kaç? Açık öğretim fakültesi sınav geçme notu kaç, kaç puanla kalınır? AÖF harf notları kaç puana denk geliyor?' sorularının yanıtlarını aramaya başladı. 2019 AÖF sınav takvimi ile beraber AÖF ders geçme puanı, AÖF not hespalama robotu ve harf notu tablosu haberimizde.

AÖf ders geçme notu kaç? AÖF bahar dönemi sınavlarına giren adaylar diğer yandan Açık öğretim fakültesi (AÖF) ders geçme notu, AÖF koşullu ders geçme not ortalamalarını merak ediyor. AÖF dersinden geçmek için alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması gerekiyor. AÖF harf notları hangi puanlara denk geliyor? 2019 AÖF ders geçme notu ve detayları haberimizde.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? 

AÖF ders notu hesaplaması nasıl yapılır? AÖF ara sınavından alınan notlar doğrultusunda yıl sonnu puanınızı hesaplayabilirsiniz. Harf notları nedir, neye göre hesaplanıyor? AÖF'de hangi harf notları ile geçilir? Detayları haberimizde derledik.

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz

77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz

71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz

 66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz

61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz

 56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz

50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz

46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz

40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz

33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz

0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.

AÖF HARF NOTLARI

AÖF'te hangi harf notu kaç puana denk geliyor ve hangi harf notu ile geçilir hangi harf notu ile kalınır? 

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri

84 – 100 AA 4,00 (GEÇTİ)

77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)

71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)

66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)

61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)

56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)

50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)

46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)

40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)

 33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)

 0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

Sınıf Geçme Sistemi: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz. FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF SINAV SONUÇLARI İTİRAZ NASIL YAPILIR

Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) iş günü içinde aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilirler. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.

AÖF ders geçme notu, AÖF bahar sınavına giren adaylar tarafından merak ediliyor. Büyük bir hazırlık döneminin ardından AÖF sınavlarına giren adaylar, 'AÖF ders geçme notu kaç? Açık öğretim fakültesi sınav geçme notu kaç, kaç puanla kalınır? AÖF harf notları kaç puana denk geliyor?' sorularının yanıtlarını aramaya başladı. 2019 AÖF sınav takvimi ile beraber AÖF ders geçme puanı, AÖF not hespalama robotu ve harf notu tablosu haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN