Açık öğretim fakültesi AÖL çıkmış soruları: İnkilap, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Matematik

Açık öğretim fakültesi AÖL çıkmış soruları: İnkilap, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Matematik

AÖL çıkmış soru ve cevapları internette aranıyor. Açık öğretim lisesi öğrencileri AÖL çıkmış soruları ile AÖL deneme sınavı hazırlığı yapıp, bahar ve güz dönemi sınavlarına hazırlanıyorlar. 2019 AÖL çıkmış soruları ile beraber AÖL sınav takvimi ve açık öğretim lisesi AÖL’e dair merak edilenleri haberimizde derledik.

AÖL çıkmış soru cevapları, AÖL deneme testleri son günlerde en çok arananlar arasında. AÖL önceki yıllarda çıkmış soru ve cevaplarına nasıl ulaşılır? Açıköğretim Lisesi öğrencisi binlerce aday önceki yıllarda çıkmış sorulara çalışarak yeni sınav dönemine hazırlanıyor. Peki önceki yıllarda açıköğretim lisesi sınavlarında çıkan sorulara nasıl ulaşılır? Tarih, Coğrafya, İnkilap, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe soru ve cevapları ayrıntılı şekilde sayfamızdan bulabilirsiniz.

AÖL ÇIKMIŞ SORULARI: MATEMATİK TÜRKÇE FEN AÖL SORULARI

Açıöğretim Lisesi önceki yıllarda çıkmış sınav soruları, liseyi bitirmek için açıktan okuyan öğrencilerin sınav hazırlık döneminde en büyük yardımcısı oluyor. Peki, AÖL önceki yıllarda çıkmış soru cevaplarına nasıl ulaşılır? Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yer alan soru arşivine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Adaylar yukarıdakim bağlantıya tıklayarak AÖL sınav arşivine ulaşabilir, sınav öncesi benzer soruları çözerek hazırlıklarını sürdürebilirler.

Adaylar Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih, Coğrafya, İnkilap gibi derslerin çıkmış sorularını ulaşıp, sınava hazırlık dönemlerinde iyi bir yardımcıdan faydalanıyor. 

AÖL 2.DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

2018- 2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınav tarihini merak ediyor. MEB'in yayımladığı duyuruya göre, AÖL 2. dönem sınavları 06-07 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak. Bu sınav ve bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda yeni kitaplardan sorumlu olunacak. Açık lise ikinci dönem sınavı giriş belgeleri 03 Nisan 2019 tarihi itibariyle yayınlanacak.

AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Bu sınav için yapılan açıklamaya göre ÖSYM sistemi olan dört yanlışın bir doğruyu götürme uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sisteminde yine yer almayacak. MEB sadece doğru yapılan sorular üzerinden puanlama hesabı yapacak.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor. 

AÖL NEDİR?

Açık öğretim lisesi ya da kısaca açık lise, çeşitli sebeplerle örgün öğretime devam edemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin okuduğu lisedir.

Açık öğretim lisesi 1992'de kurulmuştur. Uzaktan öğretim esasına dayanır. Öğretmen ve okul mefhumu yoktur. Öğrenciler basılı yayın, TV ve radyo yayınlarıyla desteklenir. Öğrencilere örgün öğretimle paralel bir eğitim verilir. Liseler bugün 4 yıl olduğu için açık lise de 4 yıl 8 dönemdir. Fakat 18 yaşından büyük öğrenciler yılda üç sınav hakkını değerlendirirse eğitimini 2,5 yılda tamamlayabilir.

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri online olarak yapılır. Öğrencilerin yılda iki kere kayıt yenilemesi gerekir.

AÖL önceki yıllarda çıkmış soru ve cevaplarına haber içeriğimizden ulaşabilir, sınav öncesi hazırlıklarınızda çıkmış sorular ve soru tipi örneklerinden faydalanabilirsiniz.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARINI KİMLER YAPTIRABİLİR?

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

d) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

e) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

AÖL çıkmış soru ve cevapları internette aranıyor. Açık öğretim lisesi öğrencileri AÖL çıkmış soruları ile AÖL deneme sınavı hazırlığı yapıp, bahar ve güz dönemi sınavlarına hazırlanıyorlar. 2019 AÖL çıkmış soruları ile beraber AÖL sınav takvimi ve açık öğretim lisesi AÖL’e dair merak edilenleri haberimizde derledik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN