Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme için bugün son gün! AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme için bugün son gün! AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Fakültesi'nde öğrenci olanlar kayıt yenileme işlemlerini araştırıyor. AÖF kayıt yenileme işlemlerinin bugün mesai bitimine kadar tamamlanması gerekiyor. Peki kayıt yenileme işlemi nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemleri 7 Ekim'de başlamıştı. Kayıt yenileme için bugün (18 Ekim 2019) son gün! İşlemlerin bugün mesai sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Sonrasında ise 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapılacak.

Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF kayıt yenileme işlemleri elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. İlk olarak ders seçimi yapılıyor. Ardından ücret ödemesi gerçekleştiriliyor.

Otomasyon üzerinden kayıt kontrolü yapıldıktan sonra AÖF kayıt yenileme tamamlanmış oluyor. Ders kitaplarına e-Kampüs üzerinden erişim sağlanıyor.

AÖF KAYIT YENİLEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU ŞARTLARI

Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,

a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,

b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,

c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar;

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine,

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) İnternet Başvuru Belgesi (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

2) Öğrenci Bilgi Formu (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak) 4) Öğrenim Belgesi (YÖKSİS sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayanlardan istenecek)

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN