Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'haksız tahrik indirimi' açıklaması: Yeni yasama dönemine kadar...

Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'haksız tahrik indirimi' açıklaması: Yeni yasama dönemine kadar...

Pınar Gültekin cinayeti davasında gündeme gelen ‘haksız tahrik’ indirimine ilişkin çalışma yaptıklarını söyleyen Adalet Bakanı Bozdağ, “Tartışmaya açtık. Tartışılacak bu konu önemli bir konu. Uluslararası hukuka bakıyoruz. Oralarda nasıl yürütülüyor” dedi. Bozdağ, ayrıca çalışmaların yeni yasama dönemine kadar biteceğini de belirtti.

“Haksız tahrik” indiriminin yeniden düzenlenmesi için talimat veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kabine Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Haksız tahrik indirimi üzerine çalıştıklarını ifade eden Bakan Bozdağ, “Tartışmaya açtık. Tartışılacak bu konu önemli bir konu. Uluslararası hukuka bakıyoruz. Oralarda nasıl yürütülüyor” dedi.

Kademeli formülü incelediklerini, bütün Avrupa’ya bakacaklarını belirten Bozdağ, “Dünyada her ülkede tahrik var da nasıl yapıyorlar, fark var mı, ona bakıyorlar. İnceledikten sonra çıkacak. Oralarda nasıl, onları bir görelim. Ondan sonra karar vereceğiz” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

“Zaman alacak. Çok önemli bir konu. Bu döneme yetişmez. Yeni yasama dönemine kadar biter. Bizim için önemli olan mukayeseli hukuk. Başka ülkeler konuya nasıl bakıyor, nasıl uyguluyor, oraları gördükten sonra bir değerlendirme yapacağız. Haksız tahrik her ülkede olan, yüzlerce senedir uygulanan müessese. Bizim ciddi bir değerlendirmeye ihtiyacımız var. Biraz zaman alacak. Çalışacağız. Şu anda yapacağımız bir düzenleme yok ama çalışıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN