Adalet Bakanlığı: Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması yukarı çekildi

Adalet Bakanlığı: Hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması yukarı çekildi

Adalet Bakanlığı, yargı reformu kapsamında hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yukarı çekildiğini açıkladı. Açıklamada "YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan en düşük başarı sırasını 190 binden 125 bine çekti" ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanlığı, yargı reformu kapsamında hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yukarı çekildiğini açıkladı. Bakanlık'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yargı reformunun önemli hedeflerinden biri de hukuk eğitiminde kalitenin artırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda YÖK, hukuk fakültelerine girişte aranan en düşük başarı sırasını 190 binden 125 bine çekti. 2020’den itibaren uygulanacak yeni düzenleme gençlerimize hayırlı olsun."

19-10/12/adalet.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN