Adana seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Adana oy oranları ne?

Adana seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Adana oy oranları ne?

Adana seçim sonuçları haberimizde. 24 Haziran seçimlerinde Adana'da partilerin kaç milletvekili çıkaracağı ve oy oranları sandıklar açılır açılmaz son dakika haberleriyle birlikte KARAR.COM'da... Kente yaklaşık 1 milyon 300 bin seçmen oy kullanacak. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti adayları arasında kıyasıya geçecek oylamanın sonucu genel sonuçları etkileyecek önemde. Adana seçim sonuçlarını, oy oranlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Ülke genelindeki yaklaşık 55 milyon seçmen, 24 Haziran 2018 seçimi sonuçlarını bekliyor. Adana'daki vatandaşlar da oy verme işlemlerinin ardından seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarının kaç olduğunu araştırıyor. Özellikle AK Parti ve MHP arasındaki Cmuhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakı'na kaç oy çıkacağı ve partilerin ilden çıkacağı milletvekili sayısı kritik öneme sahip. Peki Adana seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan mı, Muharrem İnce mi yoksa Meral Akşener mi tercih edildi? Adana'da bulunan yaklaşık 1 milyon 300 bin seçmen, seçim sonuçlarında hangi partinin iktidara geleceğini ve ilçelerden kaç milletvekili çıkacağını 24 Haziran akşamı karar.com'dan görebilirler. Seçim 2018'den son dakika gelişmelerini sitemizden takip edebilir, sonuçları öğrenebilirsiniz.

ADANA SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran seçimlerinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla vatandaşlar sonuçlara odaklanacak. Adana seçim sonuçları belli olduğu anda karar.com'dan sizlerle paylaşacağız. 1 Kasım seçimlerine bakıldığında AK Parti yüzde 49,5, CHP yüzde 25,3, MHP yüzde 11,9 ve HDP'nin yüzde 10,8 oy aldığı görülüyor. 24 Haziran 2018'deki cumhurbaşkanı seçiminde ise oy oranlarının daha yakın olacağı konuşuluyor. 

18-06/08/adana.jpg

Adana'da 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerine bakıldığında AK Parti'nin önemli ölçüde oy farkının olduğu görülüyor. Ancak 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise diğer tüm iller gibi Adana'dan da sürpriz çıkması mümkün.

18-06/08/adana-1528462013.jpg

Adana'da 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti 6, CHP 4, MHP 3 ve HDP 1 milletvekili adayı çıkarmıştı. 

1 KASIM SONUÇLARINA GÖRE MİLLETVEKİLLERİ

AK PARTİ: Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı.

CHP: Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan.

HDP: Meral Danış Beştaş.

MHP: Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz.

ADANA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede AK Parti % 29,95, CHP % 28,82 , HHP %23,4 ve HDP % 14,43 oy oranları ile Adana ilinde en çok oy oranına sahip partiler oldu. 24 Haziran seçimlerinde ise partilerin milletvekili adaylarının etkisi önemli. Ayrıca ilk kez uygulanan ittifak yöntemi nedenyle çok küçük oranda oy alan partilerin oyları da bu kez büyük partilerin milletvekili sayılarını etkilemeyecek ettifak içinde en fazla oyu almış partiye yarayacak. Tabii vaatler de ikinci derecede önemli olacak. 

2018 Adana seçim sonuçlarına önemli etki edecek partilerin milletvekili adayları ise şöyle:  

ADANA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Adana'da AK Parti ilk sıraya Bakan Jülide Sarıeroğlu'nu koydu. Tamer Dağlı da dikkat çeken isimlerden. Liste şöyle: 

Jülide Sarıeroğlu

Tamer Dağlı

Mehmet Şükrü Erdinç

Ahmet Zenbilci

Abdullah Doğru

Sevil Can

Muhammed Aksoy

Samir Altunkaynak

Ramazan Çırak

Erol Kahraman

Reşan Arlıer

Necip Fazıl Cengil

Mehmet Gazioğlu

Muhammed Zeki Aç

Zekeriye Yıldızoğlu

ADANA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ayhan Barut

Orhan Sümer

Müzeyyen Şevkin

Burhanettin Bulut

Rıza Mete

Oya Tekin

Osman Berke Duvan

Ertan Karaoğlu

Mustafa Kemal Özkan

Bülent Öğrü

Bülent Maraklı

Berfu Salıcı Yakıt

Sıdıka Halıcıoğlu

Onur Akpınar

Özgür Ulaş Ilgın

ADANA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Muharrem Varlı

Ayşe Sibel Ersoy

Cahit Öztok

Yusuf Baş

Mustafa İzgioğlu

Çağrı Şahin

Firdevs Cingözler

Yeşim Akkaş

Arzu Büyüknacar

Diren Özgül

Aziz Sökmen

Mehmet Şahin

Neslihan Gök

Mustafa Eren

Hasan Çalış

ADANA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail Koncuk

Mehmet Metanet Çulhaoğlu

Ali Aydın

Nihal Ağca

Recai Mercimek

Sinem Uludamar

Mehmet Sertaç Durak

Vedat Sabancı

Eren Özer

Hamza Gültekin

Şule Tüdeş

Ercan Atalay

Ali Kabaklı

Sibel Çakmak

İlker Kılınç

İLÇE İLÇE ADANA SEÇİM SONUÇLARI

Adana ilinin tüm ilçelerindeki seçim sonuçlarına ulaşmak için sayfamızda paylaştığımız linkleri kullanabilirsiniz. Adana ilçelerinin seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı karar.com'dan son dakika haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz.

Aladağ seçim sonuçları

Ceyhan seçim sonuçları

Çukurova seçim sonuçları

Feke seçim sonuçları

İmamoğlu seçim sonuçları

Karaisalı seçim sonuçları

Karataş seçim sonuçları

Kozan seçim sonuçları

Pozantı seçim sonuçları

Saimbeyli seçim sonuçları

Sarıçam seçim sonuçları

Seyhan seçim sonuçları

Tufanbeyli seçim sonuçları

Yumurtalık seçim sonuçları

Yüreğir seçim sonuçları

 
Adana’da oy sayma işlemi tamamlanan sandıkların torbaları seçim kurullarına gelmeye başladı.
Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla Adana’da oy verme işleminin ardından sayımı bitirilen oylar, torbalarıyla ilçe seçim kurullarına getirilmeye başladı. İlçe seçim kurullarında yoğun güvenlik önlemi alındı. Öte yandan, Adana’da 5 bin 533 sandıkta 1 milyon 525 bin seçmenin ise oy kullanması bekleniyordu.

BAKAN ÇELİK ADANA'DA OYUNU KULLANDI

Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Baş Müzakereci Ömer Çelik, mezun olduğu okulda Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Bakan Çelik, merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi’ne gelerek mezun olduğu Lütfiye Kısacak İlkokulu’nda 1064 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bakan Çelik zarfı sandığa attığı sırada,”Memleketimiz için hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Türkiye genelinde Allah’a şükürler olsun. Bütün vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla kendi tercihlerini sandığı yansıtmak için oylarını kullanıyor. Gayet huzurlu bir şekilde seçim ortamı ilerliyor. Herkes hangi görüşteyse, sandıkta tecelli etmesi için her türlü tedbir alındı. Her türlü ortam oluşturuldu. Vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla büyük bir istekle demokratik iradelerini tecelli ettirmek için sandık başına gidiyor. Türkiye’nin en büyük gücü, en büyük kuvveti sandıktır. Türkiye’nin geleceğinin tayin edilmesi, geleceğinin inşa edilmesi, Türkiye’nin nasıl yönetileceğine karar verilmesi sandık yoluyla olmuştur her zaman. Milletimi her zaman en doğru karar vermiştir” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik şöyle devam etti: "İnşallah bu süreçler, bundan sonrasında ülkemiz daha büyük güzellikleri, daha büyük hayırları getirecektir. Bizde vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Milletimiz için hayırlı olsun. Sandığa gitmek bizim için demokrasi şölenidir. Türkiye’nin en büyük kuvveti demokrasisidir.”

BAKAN SARIEROĞLU OYUNU ADANA'DA KULLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, oyunu Adana’da mezun olduğu ilkokulda kullandı. Adana’dan AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Bakan Sarıeroğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde mezun olduğu Mimar Kemal İlkokulunda oyunu kullandı. Bakan Sarıeroğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçime katılım oranının yüksek olduğunu, vatandaşların saat 08.00’den itibaren oyunu kullanmak için sandık başına gittiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla birlikte bir aydır seçim çalışması yapıyoruz. Çalışmalar çok iyi gitti. Yaptığım gözlemlere göre de istediğimiz sonucu alacağız. Bende bitirdiğim ilkokulumda oy kullanıyorum. Bu beni duygulandırdı. Bu demokrasi bayramı herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi. Bakan Sarıeroğlu, daha sonra bütün sandıkları gezerek görevlilere başarılar dileyip, vatandaşlarla sohbet etti.

 ADANA'DA OY VEREN YAŞLILARAR POZİTİF AYRIMCILIK KAVGASI

 Adana’da oy vermeye gelen, içindeki yaşlı kadın nedeniyle okul bahçesine alınan otomobildeki aileyle, kendi aracı içeri alınmadığı için ayrımcılığa uğradığını öne süren kişi arasında kavga çıktı. Kavgada yaralanan kişi ile fenalık geçiren bir kadın, hastaneye kaldırıldı. Olay, Yüreğir ilçesindeki Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Saat 10.30 sıralarında, yaşlı bir kadının içinde bulunduğu otomobil, oy kullanma işlemleri sırasında yaşlılara sağlanan kolaylıklar kapsamında okulun bahçesine girdi. Bu sırada ismi öğrenilemeyen bir kişi, ayrımcılık yapıldığını, kendi aracının içeriye alınmadığını öne sürerek yaşlı kadın ve yanındaki ailesine iddiaya göre küfredince kavga çıktı. Çevredeki vatandaşların da karıştığı kavgada, küfrettiği öne sürülen kişi başından yaralanırken, bir kadın da fenalık geçirdi. Yaralı ile kadın hastaneye götürülürken, kavgaya karışanlar ise gözaltına alındı.

ADANA'NIN COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

İl Trafik No: 01

Yüzölçümü: 17.253 km²

Nüfusu: 2.201.670 (31 Aralık 2016)

Cografi Konumu: Adana Toros daglarinin güneyinde yer alan Çukurova'da Seyhan nehri üzerinde kurulmustur. Akdeniz’e yaklasik 160 km'lik kiyisi bulunan Adana Avrupa'yi, Asya'ya baglayan önemli ulasim yollari üzerindedir.

Komsu illeri: Dogusunda Osmaniye 90 km, Hatay 190km, Kuzeydogusunda K.Maras 187 km, Kuzeyinde Kayseri 332 km, Kuzeybatisinda Nigde 205 km, Batisinda Içel 70 km.

Topografyasi: (Daglar, Nehirler, Göller vb.)

Orta dogu ile kara ve demiryolu baglantisi Adana üzerinden yapilir. Bu baglanti Toroslar'da Gülek Bogazi'ndan saglanir. Il yüzölçümünün % 49 daglik, % 23 yaylalar ve %27 ova ve düzlük alandir. Güneyden kuzeye gidildikçe Toroslara varinca yükseklik 2500 m. asar. Toroslarin etekleri Akdeniz’e dogru ova biçimini alir. Iç Anadoludan dogan Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Akdenize akar. Toros Daglarinin zirvesinde yedi göller vardir. Seyhan nehri üzerinde Seyhan ve Çatalan Baraj gölleri, Ceyhan Nehri üzerinde Aslantas Baraj gölü ile, Karatas’ da Akyatan ve Agyatan kus cenneti gölleri vardir.

Iklimi : Adana Akdeniz iklim özelliklerini tasir. Yazlari sicak ve kurak, kislari ilik ve yagislidir. Ortalama yagis miktari 625 mm.'dir. Yagislar % 51 kisin, % 26 ilkbaharda, %18 sonbaharda, % 5 yazin düser. En soguk ay Ocak (ortalama 9 C), en sicak ay Agustostur (Ortalamasi 28C ).

Bitki örtüsü:

Akdeniz iklimi özellikleri tasiyan bitki örtüsü, yüksekligi 700-800 metreye kadar olan kesimde, mersin (murt) (myrturs cummunis) sandal (arbutus andrachne) kermes mesesi (quercus coccifera), çinar (platanus orientatis), yabani zeytin (oleaeuropea sylvestris), akça kesme(philyrea latifolia), menengiç (pistacia terebinthus), sakiz agaci (pistacia lentiscus), funda (erica verticillata), erguvan (cercis siliquastrum), kara çali (paliurus spina), zakkum (nerium oleander), okaliptus (ecalypus spp) gibi maki türü agirliklidir. 800 metreden itibaren yayvan yaprakli mese (quercus calliprinus), kizilcik (cornusman), defne (laurus canseriensis), daha yükseklerde çam türleri (pinus nigra, pinus sylvestres), ardiç (junipearus), kayin (fagun), toros göknari (abies cilicica), sedir (cedrus libani) ve 2000 metreden sonra alp tipi çayirlar rengarenk çiçekleriyle dogal bir hali görünümündedir.

Çukurova bölgesinde yumrulu bitkilerden kardelen (galanthus plicus), yabani siklamen (cyclamen mirabille hidebr), ada sogani, nergis (narissus), sümbül (ylacinthus) ve benzeri bitkilere bahar aylarinda sikça rastlanir.

Yine bölgede kirsal kesimde yetisen, gelincik (pampal) çiçeginin Avrupa'daki türlerinden farkli oldugu bilinmektedir.

Adana seçim sonuçları haberimizde. 24 Haziran seçimlerinde Adana'da partilerin kaç milletvekili çıkaracağı ve oy oranları sandıklar açılır açılmaz son dakika haberleriyle birlikte KARAR.COM'da... Kente yaklaşık 1 milyon 300 bin seçmen oy kullanacak. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti adayları arasında kıyasıya geçecek oylamanın sonucu genel sonuçları etkileyecek önemde. Adana seçim sonuçlarını, oy oranlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Adana seçim sonuçları haberimizde. 24 Haziran seçimlerinde Adana'da partilerin kaç milletvekili çıkaracağı ve oy oranları sandıklar açılır açılmaz son dakika haberleriyle birlikte KARAR.COM'da... Kente yaklaşık 1 milyon 300 bin seçmen oy kullanacak. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti adayları arasında kıyasıya geçecek oylamanın sonucu genel sonuçları etkileyecek önemde. Adana seçim sonuçlarını, oy oranlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN