Adana'da DAEŞ ile DHKP-C'ye operasyon

Adana'da DAEŞ ile DHKP-C'ye operasyon

Adana'da terör örgütleri DAEŞ ile DHKP-C'ye peş peşe operasyon düzenlendi. Tehdit, cebir ve şiddet kullanarak DAEŞ adına haraç topladıkları iddiasıyla 14 şüpheli eş zamanlı baskınla yakalandı. DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında ise 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana'da terör örgütü DEAŞ adına haraç topladığı ileri sürülen 14 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmayla terör örgütü DEAŞ adına şehirde tehdit, cebir ve şiddet kullanılarak haraç toplandığını belirledi.

'ADANA EMİRİ' DE YAKALANDI

Bunun üzerine ekipler 14 şüphelinin kimliğini ve adreslerini tespit etti. Polis, düzenlediği eş zamanlı operasyonla aralarında örgütün sözde 'Adana emiri' olduğu ileri sürülen M.Ö. 'nün de olduğu 14 şüpheliyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, haraç yoluyla elde edildiği değerlendirilen paralar ile ruhsatsız 2 av tüfeği, bu silahlara ait fişekler, bir kurusıkı tabanca, örgütsel doküman ile dijital materyaller ele geçirildi.

19-07/11/basliksiz-1-1562826542.jpg

TERÖR ŞÜPHELİLERİNE ŞAFAK BASKINI

Adana merkezli iki ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'ye eleman kazandırmak için faaliyette bulunduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında Adana ve Antalya'daki adresleri tespit eden ekipler, şafak vakti özel harekat polisinin desteğiyle baskınlar düzenledi. Baskın yapılan evlerde arama yapan ekipler, bazı şüphelileri gözaltına aldı.

19-07/11/basliksiz-1-1562826561.jpg

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN