Adana'da taşımalı eğitime kar tatili

Adana'da taşımalı eğitime kar tatili

Son dakika haberlerinde 3 Ocak Adana'da kar tatili var mı? Adana yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı ve dondurucu hava tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya gibi illerinde etkili olan kar yağışı Adana'yı da etkisi altına aldı. Gece gerçekleşen yoğun kar yağışı ve buzlanma sonucu öğrenciler Adana'da yarın okullar tatil mi sorusunu araştırıyor. Peki Adana yarın okullar tatil mi? 3 Ocak Adana'da kar tatili var mı? ...

3 Ocak Adana'da kar tatili var mı? Adana yarın okullar tatil mi? Son dakika haberlerinde Valilik ve ya MEB'den tatil açıklaması var mı? Adana merkez ve ilçelerinde günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, şehirler arası yollarda ulaşımın aksamasına neden oldu. Kar nedeniyle yollarda zaman zaman kapanmalar yaşanırken, karayollarına bağlı ekipler anında müdahale ederek yolu açık tutmaya çalışıyor. Yoğun kar yağışının göründüğü Adana'da öğrenciler ve velilerin gözü kulağı kar tatili haberlerinde. Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini, diğer okulların eğitime normal olarak devam edeceğini söyledi.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini, diğer okulların eğitime normal olarak devam edeceğini söyledi.

Atar, aynı zamanda engelli ve hamile kamu görevlilerine yarın için bir günlük izin verildiğini bildirdi.

Öte yandan ilçede devam eden yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

19-01/03/3-ocak-adanada-kar-tatili-var-mi-adana-yarin-okullar-tatil-mi.jpg

ADANA TUFANBEYLİ'DE KAR ÇİLEYE DÖNDÜ

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde 1 metreye yaklaşan kar sonrası havanın gece eksi 20 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Yılbaşı öncesi okulların 4 gün tatil edildiği ilçede araçlar çalışmazken, çatılarda sarkıtlar oluştu, içme suları buz tuttu.

Tufanbeyli’de geçtiğimiz 4 gün boyunca yağan ve okulların 4 gün art arda tatil edilmesine neden olan kar yağışı sonrası ilçe merkezinde yer yer kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kar nedeniyle ilçe beyaz bir örtüye büründü.

Ancak kar sonrası soğuk havanın ilçeyi etkisi altına almasıyla geceleri hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düştü. Bu nedenle çatılarda sarkıtlar oluştu. Vatandaşlar çatı altlarından geçmemeye özen gösteriyor. Ayrıca aşırı soğuk nedeniyle vatandaşların içme suları buz tuttu.

Bu arada sabah işe gitmek için aracına binen vatandaşlar da aşırı soğuklar nedeniyle araçlarını çalıştıramadı. Araçlar park halinde ev önlerinde kaldı. Fatih Özakçaoğlu, havanın çok soğuk olduğunu, bu nedenle olumsuzluklar yaşandığını, araçların çalışmadığını belirterek, "Kimi vatandaşlar el frenini çekmiş o da donduğu için arabasını çalıştıramıyor. Kiminin soğuktan içme suyu donmuş. Her yer çok soğuk. Çatılarda sarkıtlar oluşmuş. Çatı altlarından gitmeye korkuyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN