Adli tatil ne zaman bitiyor? 2019 adli tatil takvimi

Adli tatil ne zaman bitiyor? 2019 adli tatil takvimi

Hukuki işlemlerinin takiplerini yapacaklar, ‘Adli tatil ne zaman bitiyor?’ sorusunun yanıtını arıyor. 2019 adli tatil takvimini kontrol edenler bu sorunun yanıtını öğrenebilir. İşte detaylar…

22 Temmuz tarihi itibarıyla başlayan adli tatilin ne zaman biteceği, birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. İnternet üzerinden konu ile ilgili detayları araştıranlar, ‘Adli tatil ne zaman bitecek?’ gibi konu başlığını araştırıyor. Karar.com, bu sorunun yanıtını veriyor… İşte detaylar…

ADLİ TATİL NE ZAMAN BİTECEK?

2019 yılındaki adli tatil süresi 22 Temmuz’da başlamıştı. Şimdiden adli tatilin ne zaman biteceğini sorgulayanlar, ‘Adli tatil ne zaman bitecek?’ sorusunu internette araştırıyordu. 22 Temmuz tarihinde başlayan adli tatil, 31 Ağustos tarihi itibarıyla son bulacak ve yeni adli yıl başlamış olacak.

ADLİ TATİLDE GÖRÜLEN DAVALAR

Adli tatil boyunca adliyelerde görev alacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu bulunan ve acil nitelik taşıyan davaları görüyor. Diğer davalar da yeni adli yıla dek izinde arada bulunuyor. Yüksek yargı organları Yargıtay ve Danıştay’da nöbetçi heyetler görev yapıyor. Danıştay’da görev yapan nöbetçi heyet, esastan karar vermese de sadece ‘yürütmenin durdurulması’ talepleri konusunda karar veriyor. Yargıtay’da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapıyor. Ceza dairesi, tutuklu sanıklarla alakalı dosyaları görüyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) de adli tatil kapsamında değerlendirilmiyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin bazı davalar, adli tatilde de görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN