AFAD Teyakkuza Geçti! Cami Hoparlörlerinden Duyuruluyor Sağanak Yağışlar Geliyor! Pazar Başlayıp 4 Gün Sürecek

AFAD Teyakkuza Geçti! Cami Hoparlörlerinden Duyuruluyor Sağanak Yağışlar Geliyor!  Pazar Başlayıp 4 Gün Sürecek

Pazar günü için çifte uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 26 Haziran Pazar günü başlayan sağanak yağmurların tam 5 gün süreceğini belirtti. AFAD 3 il için teyakkuza geçildiğini açıkladı. Cami hoparlörlerinden sel anında yüksek yerlere çıkılması için anonslar yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaşırken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 3 il için teyakkuza durumuna geçildiğini duyurdu.

AFAD TEYAKKUZA GEÇTİ CAMİ HOPARLÖRLERDEN UYARI YAPILIYOR

26 Haziran Pazar günü için teyakkuza geçildiğini duyuran Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) vatandaşların ani sağanak yağışlar nedeniyle su baskınlarına, heyelana ve sel olasılığına karşı tedbirli olunmasını istedi. İl AFAD Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiştir diyerek kentlerdeki Belediye ve cami hoparlörlerinden uyarı üstüne uyarı yapılıyor.

sel-su-baskini.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre özellikle Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta şiddetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar günü başlayan sağanak yağışların pazartesi günü de devam edeceği belirtilerek yöneticilerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

meteoroloji-hava-durumu.jpg

BARTIN’DA SEL TEHLİKESİNE KARŞI VALİLİKTEN PEŞ PEŞE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) sonra bir uyarı da Bartın Valiliği'nden yapıldı. Valilik tarafından yapılan uyarılarda pazar ve pazartesi günleri çok kuvvetli yağış beklendiği ifade edilerek dere yataklarından uzak durulması istendi. Bartın Valiliği ayrıca taşkın anında yüksek yerlere çıkılması ve bodrum katlara su girişini engellemek için kum torbası kullanımı gibi tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

hava-durumu.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini kendi sosyal medyadan duyurdu. Beş günlük tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında, ama Marmara Bölgesi'nin batısı, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtti.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BU 5 İLDE YAŞAYANLAR UYARDI

Pazar günü başlayacak olan yağışlı havalar pazartesi günü de devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Karadeniz Bölgesi'nin hem batı, hem orta hem de doğu kesimlerde özellikle de kıyı şeridinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini açıkladı. Özellikle Amasya, Bartın, Kastamonu, Sinop, Zonguldak'ta şiddetli ve yer yer aşırı olması tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Pazar günü başlayan yağmurların Perşembe gününe kadar etkili olacağı belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN