Ağrı'da KCK operasyonu: 10 şüpheliden 5'i tutuklandı

Ağrı'da KCK operasyonu: 10 şüpheliden 5'i tutuklandı

Ağrı'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesindeki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, Ağrı Adliyesine getirildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılardan 2'si serbest bırakıldı, diğerleri ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden 5'i cezaevine gönderildi, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Kent merkezi ile Doğubayazıt, Patnos ve Eleşkirt ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda sosyal medya hesaplarından PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları, örgüt propagandasına dönüşen eylem, etkinlik ve basın açıklamalarına katıldıkları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda 2 ruhsatsız ve bir kuru sıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, ruhsat tarihi geçmiş bir av tüfeği, bir hançer ve fişekler ile çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.

AĞRI/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN