Ahmet Şık Bahçeli'yi şikayet etti, MHP'den tepki gecikmedi

Ahmet Şık Bahçeli'yi şikayet etti, MHP'den tepki gecikmedi

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, MHP lideri Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Şık'ın hareketine tepki gecikmedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Bakın şu Allah’ın işine. 'Katil' diye tavsif ve itham ettiği devletin savcısına sığınmış" diyerek Şık'a tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şık'ın savcılığa başvurmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Bakın şu Allah’ın işine. 'Katil' diye tavsif ve itham ettiği devletin savcısına sığınmış" diyerek tepki gösterdi.

"BEYAZ SARAY'A BAŞVURSAYDIN DAHA 'ŞIK' OLURDU"

Twitter'dan paylaşım yapan Yalçın, şunları kaydetti: "TİP Milletvekili Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli hakkında kamu davası açılması talebiyle savcılığa şikayette bulunmuş. Bakın şu Allah’ın işine. 'Katil!' diye tavsif ve itham ettiği devletin savcısına sığınmış.

Yahu Ahmet Efendi; sen Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı yerine, kucağına oturduğun ABD’nin federal savcılarına ve CIA’ya, hatta Beyaz Saray’a başvursaydın daha 'şık' olurdu.

"HEDEF GÖSTERME OLARAK DEĞERLENDİRENLER..."

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Ahmet Şık’a yönelik 'Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu' şeklindeki ifadesini 'hedef gösterme' olarak değerlendirenlerse karıştıran zır delilerden farksız.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açık ve net sözlerini çarpıtıp Ahmet Şık'ın ödünü koparan bu kaçıklara soralım: Siz siyasi açıklamaları kulağınız ve beyninizin dışında hangi organınızla algılıyorsunuz?"

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şık'ın avukatları aracılığıyla savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer almıştı:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 08.06.2021 tarihinde gerçekleştirdiği grup toplantısı konuşmasında, müvekkil Ahmet Şık hakkında tahkir edici, hakaret içeren, sövgü dolu ve kamuoyu nezdinde düşmanlık yaratan sözler sarf etmiş, müvekkili açıkça hedef göstermiş, ölümle tehdit etmiştir.

Şüpheli Devlet Bahçeli tarafından sarf edilen şikayete konu sözler ile Ahmet Şık, açıkça 'hain, soysuz, bölücü, suçlu, alçak ve aşağılık' olarak nitelendirilmiştir. Ötesi, 'Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu. 'Sözü ile müvekkil, şüpheli Devlet Bahçeli tarafından ölümle tehdit edilmiş, kendi taraftarlarına da açıkça hedef olarak gösterilmiştir."

Bahçeli, Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef göstermiş, Şık'a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı: HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN