Aile Destek Ödemesi bekleyenleri sevindiren haber! Kapsamı genişletildi, hemen başvurun!

Aile Destek Ödemesi bekleyenleri sevindiren haber! Kapsamı genişletildi, hemen başvurun!

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan Aile Destek Ödemeleri, 2023'ün ilk günlerinde de gündemdeki yerini koruyor. Geçen yıl 3 milyon haneye 3,8 milyar TL ödeme yapılan aile desteğinin kapsamı bu yıl genişletildi. Peki, aile destek paketi ödemeleri ne kadar 2023? İşte, aile destek paketi ödemesi e-Devlet sorgulama ekranı...

Aile Destek Programı 2023 Ocak ayı ödeme tarihleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çevrildi.

Katıldığı bir televizyon programında Aile Destek Programı başvuru şartlarını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödeme tarihi hakkında yılbaşı öncesinde, "Yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah" bilgisini vermişti.

AİLE DESTEK PROGRAMI 2023 OCAK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile Destek Programı 2023 Ocak ayı ödeme tarihleri henüz belli olmadı. Konu ile ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde bulabilirsiniz.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Aile destek yardımı ödemeleri geçtiğimiz aylarda 850 TL - 1250 TL olarak güncellemişti. Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına yönelik bir açıklama gelmedi.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılabilir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

850 - 1250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

* Türk vatandaşı olmaması,
* Mavi Kart sahibi olması,
* Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
* 18 yaşından küçük olması gerekiyor.

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Ayrıca başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.

OCAK AYI AİLE DESTEK PARASI NE KADAR, ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Yanık Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz" ifadesini kullandı.

Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon haneye 3,8 milyar TL destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Aile Destek Programı ödemeleri 850-1250 TL arasında değişen ödeme tutarlarıyla, en fazla 12 ay süreyle gerçekleştiriliyor. Destek ödemeleri, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi olan Haziran 2023 ayı için bu dönemin ödemesi, takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecek.

Yeni yılda Aile Destek Ödemeleri'ne ne kadar zam yapılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

29 Aralık 2022 tarihinde ödemelerin hesaplara geçeceğine yönelik yapılan resmi açıklamanın ardından, Aile Destek Programı'ndan yararlananlar için ödemelerin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bunun için 'e-Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama' ekranından gerekli tüm bilgileri girerek sorgulama işlemini yapabilir ve ödemenin hesabınıza yatıp yatmadığını, yattıysa ne kadar yattığını görebilirsiniz.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ E-DEVLET SORGULAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN