AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Ankara Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İstanbul'da olduğu gibi Ankara'da da bir kaç ilçe belediyesini ittifak yaptığı MHP'ye bırakması bekleniyor. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı daha önce Mehmet Özhaseki olarak belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde partisinin Ankara Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Toplantıya, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti’nin ilçe adaylarının yanı sıra yerel seçimlerde MHP’nin destekleneceği ilçelerin adayları da katıldı. AK Parti’nin 3 ya da 4 ilçede kadın aday göstermesi bekleniyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım programındaki konuşmasının satır başları şöyle;

Sevgili Ankara'lılar, Ankara teşkilatımızda görev yapan dava ve yol arkadaşlarım aziz kardeşlerim, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün 1 Ocak ve bir yılı daha geride bıraktık 2019 yılına girdik. 2019 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

 'BİZ ANKARA'YI ÇOK SEVDİK'

2019’un ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz’un gazi şehri Ankara’yı selamlıyorum. İster atadan Ankaralı olsun ister başka şehirlerden gelsin Türkiye’nin başkentinde yaşama bahtiyarlığına erişen kardeşlerimi selamlıyorum. Gönlümüzü dünyanın neresine atarlarsa atsınlar sonun da döner dolaşır gelir Ankara’ya düşer. Şahsım için Rize ata yurdumdur, İstanbul hayata ve siyasete başladığım şehirdir. Son 17 yıldır zamanının önemli bölümünü burada geçiren biri olarak biz Ankara’yı çok sevdik, Ankara da bizi sevdi. 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmayacak. Bu sevda için Ankara için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

'MİLLETLE ARAMIZDAKİ BAĞ KOPTUĞU GÜN MİSYONUMUZUN BİTTİĞİ GÜNDÜR'

Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Ankara başkenttir. Türkiye’yi dünyada temsil eden şehirdir. AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazır olan bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de milletimizle belirliyoruz. Günün 24 saati, haftanın 7 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de vekil, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Milletimizle aramızdaki bu güçlü bağ koptuğu gün bizim de misyonumuzun bittiği gündür. Bu bağın ilk günkü gibi sağlam olduğunu biliyoruz

'MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEN DÜŞENİN BİZİM NEZDİNDEN YERİ OLMAZ'

Bu kriterlere uygun şekilde çalışmayan vekiller de belediye başkanları da olsa varsa o zaman milletimizin gönlünden düşmüş demektir. Bugüne kadar Çankaya’ya gelenler hizmet vermedi, veremedi. İsmi büyük Çankaya’nın ama içindeki hizmete bakınca ne yazık ki rezalet. Yeni Mahalle aynen öyle.

5 dönem 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapmış Genel Başkan Yardımcımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış bir yol arkadaşımızı Ankara’ya Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptık. 25 adayımız Cumhur ittifakı olarak Ankara’da dönüşüm değişimi 1 Nisan’da başlatacağız. Milletimizin gönlünden düşenin bizim nezdinde yeri olmaz.

'YÜKSEKÖĞRENİMİ ULAŞILABİLİR KILDIK'

İktidara geldiğimizde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet bu dört temel taş üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştim. Eğitimde ilk önce eğitimin altyapısı ile ilgili tıkanıklıkları gidermek için hamle başlattık. 1 milyon 32 bin kişi destek personeli ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor. Yükseköğrenimi ulaşılabilir kıldık. Lisans öğrencilerinin kredi burs oranlarını geldiğimizde 45 TL alıyorlardı, Ocak itibariyle bunu 500 TL’ye çıkardık. Master öğrencilerini 1000 TL, doktora 1500 TL’ye çıkardık.

'EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

Bay Kemal öğrencilerin kalacağı yurt yok diyor. Türkiye’de ne kadar yurt var haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada. Yurt yapımlarımız yine devam ediyor. Katsayı, okul katkı payı gibi engelleri ortadan kaldırarak her öğrencimizin yüksek öğrenime gelişini kolaylaştırdık. Önümüzdeki dönem için hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek olacaktır. Söz verdiğimiz 37 stadyumdan, 16 adedini tamamladık. Lisanslı sporcu sayısı 278 binden 8 milyon 360 bine çıkardık.

'BAY KEMAL SSK GENEL MÜDÜRÜ İKEN BUNLAR VAR MIYDI?'

En büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında sağlık geliyor. Ülkemizde Genel Sağlık Sigortası şemsiyesinin dışında kalan kimse yoktur. Bay Kemal SSK Genel Müdürü iken bunlar var mıydı? Bunları yapamadın. Savaş Ay seni çok iyi anlattı. Ve o dönemde sefalet vardı hastanelerimizde. Ama şimdi hamdolsun hastanelerimiz modern, ileri teknoloji ile donatılmış vaziyette. Yakında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ni de hizmete açıyoruz. Adalet sistemimizi geçmişte en çok zarar gören kurumların başında geliyordu. En iyi yargı hizmetini verebilmek için pek çok reformu hayata geçirdik

TOPLANTI ÖNCESİ İTTİFAK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı’nı başkent Ankara’da karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Bu devletimize illetleri dokundurtmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Ankara belediye başkan adaylarını tanıtım programına katıldı. Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen program öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışarıda bulunan vatandaşlara hitap etti. Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte 24 ilçe belediye başkan adayını programda açıklayacağını ifade eden Erdoğan, 25 adaydan 3 tanesinin Cumhur İttifakı gereği Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) olduğunu, diğerlerinin AK Parti’den olduğunu belirtti. "Cumhur İttifakı’nı başkent Ankara’da karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız" diyen Erdoğan, başkente yakışır bir aday olarak Mehmet Özhaseki’yi belirlediklerini söyledi. Erdoğan, Özhaseki’nin 5 dönem Kayseri büyükşehiri yönettiğini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığını anımsatarak, "O günden bugüne hayatı tamamıyla şehircilikle, çevrecilikle, belediyecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık. Biliyorsunuz kale içeriden fethedilir" şeklinde konuştu.
Yerel seçimlere 3 ay kaldığını hatırlatan Erdoğan, "2019 yılı milletimiz için, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Unutmayın tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu devletimize illetleri dokundurtmayacağız. Bu devletimizi daha güçlü kılacağız. Başkentimizi daha güzel yapacağız ve bunu ancak iktidarla uyum içerisinde olan bir belediye gerçekleştirir. Bu yolda bunu başaracağız" dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI İSİMLER... İŞTE AK PARTİ ANKARA İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Altındağ: Asım Balcı
Akyurt: Hilal Ayık
Ayaş: Burhan Demirbaş
Bala: Ahmet Buran
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çankaya: Amber Türkmen
Çubuk: Baki Demirbaş
Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi
Etimesgut: Enver Demirel (MHP) Cumhur İttifakı adayı
Evren: Hüsamettin Ünsal
Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP) Cumhur İttifakı adayı
Güdül: Muzaffer Yalçın
Haymana: Özdemir Turgut
Kahramankazan: Serhat Oğuz
Kalecik: Duhan Kalkan
Keçiören: Turgut Altınok
Kızılcahamam: Süleyman Acar
Mamak: Mesut Akgül
Nallıhan: İsmail Öntaş
Polatlı: Mürsel Yıldızkaya (MHP) Cumhur İttifakı adayı
Pursaklar: Ayhan Yılmaz
Sincan: Murat Ercan
Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik
Yenimahalle: Veysel Tiryaki

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN