AK Parti binasına saldırı girişiminde 4 tutuklama

AK Parti binasına saldırı girişiminde 4 tutuklama

Ağrı'da, AK Parti Patnos İlçe Başkanlığı'na molotofkokteyli ile saldırı hazırlığı yapan 4 kişi tutuklandı.

Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Büro Amirliği ekipleri, 20 Haziran günü saat 02.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ndeki AK Parti binası yakınında şüpheli 3 kişiyi fark etti. Ekipleri gören şüpheliler kaçtı. Yaşanan kovalamacayla şüphelilerden İ.A. yakalandı. Olay yerinde yapılan incelemede, yanmaya hazır 3 molotofkokteyli, 1 pense, 1 levye ve 1 de yüzü gizleyecek bez parçası bulundu.

4 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 KİŞİ SERBEST

İ.A.'nın ifadesi doğrultusunda diğer şüphelilerin A.K. ve İ.D. olduğu belirlendi. Polis, A.K.'yi saat 03.00 sıralarında Patnos-Erciş çıkışında yapılan yol uygulamasında araç içerisinde yakalandı. Şüpheliyi ilçeden kaçırmaya çalışan amcaları M.Ş.K. ile R.K. de gözaltına alındı.

Şüphelilerin sorgusunda, molotofkokteylini kendilerine verdiğini iddia ettikleri, olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen C.Ç. de saat 06.00 sıralarında yapılan operasyonla evinde yakalandı. İ.D. de polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İ.D., C.Ç., A.K ve İ.A. tutuklandı, M.Ş.K. ve R.K. ise adli kontrolle serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN