AK Parti Grup Başkanvekili Bülen Turan: Arınç'ın yerinde olsam istifa ederdim

AK Parti Grup Başkanvekili Bülen Turan: Arınç'ın yerinde olsam istifa ederdim

Bülent Arınç'ın "KHK bir faciadır" sözünü eleştiren AK Partili Turan, Külliye'de yapılan son toplantıyı kastederek, "Yerinde olsam o toplantıya gitmezdim. Net istifa ederdim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bir televizyon kanalında  gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç’ın, kanun hükmünde kararnameler (KHK) konusundaki açıklamalarına değinen Turan, konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Turan, KHK ve kayyum uygulamalarının doğru olduğunun altını çizerek, belli görevlerde olan kişilerin ekranlarda şahsi kanaat açıklamasını doğru bulmadığını belirtti.

Turan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YİK ÜYELİĞİNİ BIRAK GEL, TV'DE TARTIŞ LAFIM YOK

"Şahsi kanaat toplantılarda ifade edilir ekranlarda değil. Sayın Arınç’ın kurullarda bunu söyleme hakkı var bırak kurul üyeliğini bırak gel televizyonda tartış lafım yok. Ama siz KHK feci derseniz bu KHK’ya imza atan Erdoğan’a feci söylemiş olursunuz. Bu doğru olmaz.

BUNDAN HİCAP DUYARDIM

Siyasal tartışma bir tarafa psikolojik tartışma bir tarafa ben KHK derken bir gazi ve şehit evinde psikolojik üzüntü olacaksa bundan hicap duyarım.

yik toplantısı arınç ile ilgili görsel sonucu

O TOPLANTIYA KATILMAZDIM

Ben Arınç’ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde son yapılan YİK toplantısı). Net istifa ederdim. Madem şahsi açıklamalar yapıyoruz. Sayın Erdoğan’ın esefle karşılamasından sonra o toplantıya gitmezdim."

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN