AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan kimdir?

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan kimdir?

AK Parti Bilal Doğan'ı, Karabağlar ilçesinde Belediye Başkan Aday adaylığı için resmen aday gösterdi. İzmir'in ilçelerinden Karabağlar'da Bilal Doğan, Karaburun'da Ferhan Eroğlu, Karşıyaka'da Ayda Maç, Kemalpaşa'da Arif Uğurlu, Kınık'ta Sadık Doğruer'i belediye başkanlığına aday gösterdi. Peki Bilal Doğan kimdir, nerelidir gibi sorular en çok arananlar arasına girdi. Detayları haberimizden okuyabilirsiniz...

İzmir’in tanınmış simalarından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkan Vekili Bilal Doğan Karabağlar ilçesinden Belediye Başkan Aday adaylığı için resmi başvurusunu yapmıştı.

AK Parti Bilal Doğan'ı, Karabağlar ilçesinden Belediye Başkan Aday adaylığı için resmen açıkladı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’ ya başvuru dosyasını teslim eden Bilal Doğan, metropolishaber.com a yaptığı açıklamada, Karabağlar ’da değişimin şart olduğunu, ilçeyi yeniden ayağa kaldıracak bir dönemin, heyecanı içinde olduklarını belirterek şunları söyledi “ Karabağlar’ın şehircilik anlamında geçirdiği bütün evreleri biliyorum. Önceliklerini, sorunlarını, çözümlerini, kaynaklarına vakıfım. Bu nedenle Aday adaylık başvurumu yaptım. Hayırlı olsun. “şeklinde konuştu.

BİLAL DOĞAN KİMDİR ?

Bilal Doğan en son 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 1. Bölge Bölgesi, 5'nci sıradan milletvekili adayıydı. 750 oyla seçimleri seçilemedi.

1958 yılında Adıyaman'da doğdu. İlkokulu Adana'da, ortaokulu Malatya'da, lise öğrenimini ise Ankara Maliye Bakanlığı Maliye Meslek Okulu'nda tamamladı. Ege Üniversitesi Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ve Dokuz Eylül üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü doktora eğitimine devam ediyor. 1999-200 yılları arasında Anavatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, 2000-2001 yılları arasında Anavatan Partisi MKYK üyeliği yaptı. 2004 yılında AK Parti Konak Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2007 yılında AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya İl Başkan Yardımcısı görevini yaptı. Son yerel seçimlerde Konak Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi.

2014 Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili oldu. 18 yıl Maliye Bakanlığı’nda vergi müfettişi olarak görev yaptı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Belgesi ile Bağımsız Vergi Denetçisi belgesi sahibidir. Odak Döviz ve Kıymetli Madenler Anonim Şirketi ortağı ve genel müdürüdür. İstanbul Altın rafinerisi kurucu ortağıdır. Evli olan Bilal Doğan 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN