AK Parti milletvekili Uğur Aydemir'in yumurta hesabı sosyal medyayı salladı

AK Parti milletvekili Uğur Aydemir'in yumurta hesabı sosyal medyayı salladı

Bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon hiç düşmüyor, bu kez AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında 'yumurta' hesabından tartışma çıktı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 2002 yılında asgari ücretle bin 707 yumurta alındığını, 2019 yılında ise bu rakamın 4 bin 375 olduğu söyledi. Sosyal medyayı da sallayan yumurta hesabı için CHP'li Lale Karabıyık "Sadece yumurta mı yiyecek?" sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında 'yumurta' hesabından tartışma çıktı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 2002 yılında asgari ücretle bin 707 yumurta alındığını, 2019 yılında ise bu rakamın 4 bin 375 olduğu söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu kez ortalığı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in, yaptığı asgari ücret hesabı karıştı.

"SADECE YUMURTA MI YİYECEK?"

Aydemir, 2002 yılında asgari ücretle bin 707 yumurta alındığını, 2019 yılında ise asgari ücretle 4 bin 375 yumurta alındığını söyledi.

Aydemir'in, CHP'li Lale Karabıyık "Sadece yumurta mı yiyecek?" diye karşılık verdi. Aydemir, sözlerinin devamında elektrik ve mazot konusunda da 2002 ile 2019 asgari ücretini karşılaştırdı.

Diyaloglar, Meclis tutanaklarına yansıdı.

19-11/08/01.jpg

19-11/08/02.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN