AK Parti Rize belediye başkan adayları açıklandı

AK Parti Rize belediye başkan adayları açıklandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rize’de düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılarak ilçe ve Belde Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatı üzerine Rize’ye gelerek aday tanıtıp toplantısına katıldığını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Cumhurbaşkanımızın özel talimatı ile onun memleketinde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Burada gösterdiğiniz bu kararlılık, bu coşku 31 Mart seçimlerinin çok büyük bir göstergesidir. Rize kararını vermiş, sadece oy bakımından değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin arkasında olduğunu bugün burada göstermiştir” ifadelerini kullandı.

ESKİYE RAĞBET OLSA BİT PAZARINA NUR YAĞARDI

24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin karşısında olan partilerin vaatleri arasında eskiye dönmek olduğunu sözlerine ekleyen Kurtulmuş, milletin eskiye rağbet etmediğini dile getirerek “Geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde karşımızdaki partileri gördük. Yaptıkları propagandalardan birisi Türkiye’yi eskiye döndürmekti. Yani dediler ki ‘Bize oy verin eskiye gidelim, parlamenter sisteme geri dönelim. Cumhurbaşkanını siz seçmeyin biz seçelim’ dediler. Önce bu millet onlara dedi ki ‘Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı’. Millet eskiye rağbet etmedi. Kızabilirler CHP’liler ama kızsınlar. Bu millet Cumhurbaşkanını seçtiği sürece, milletin çarşısından pazarından geçmeyen, milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan, milletin tarihi ile kökleriyle ilgisi olmayan, milletin düğününde horon edip, milletin ağıtlarında ağıt yakmayan velhasıl millet gibi olmayan, millet gibi düşünmeyen, millet gibi inanmayan hiç kimse ama hiç kimse Cumhurbaşkanı olamayacaktır” dedi.

RİZE'NİN ADAYLARI BELLİ OLDU

31 Mart 2019 seçimlerinde Rize Merkez Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin’i daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

Merkez’e bağlı Muradiye Belediye Başkan Adayı Musa Süreyya Balcı
Kendirli Belde Belediye Başkan Adayı Aleattin Serdar
Salarha Belde Belediye Başkan Adayı Hasan Kara’nın ismi ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından, gerçekleşen aday tanıtım toplantısında açıklandı.

Açıklanan diğer adaylar ise;
Ardeşen Belediye Başkan Adayı Avni Kahya
İyidere Belediye Başkan adayı Saffet Mete
Pazar Belediye Başkan adayı Ahmet Basa
Güneysu Belediye Başkan adayı Rıfat Özer
Hemşin Belediye Başkan adayı Halim Kazım Bekar
Fındıklı Belediye Başkan adayı Mustafa Zorlu
Çamlıhemşin Belediye Başkan adayı Osman Haşimoğlu
Derepazarı Belediye Başkan adayı Ahmet Ayhan Yıldız
Çayeli Belediye Başkan adayı Mustafa Baltacı
Kalkandere Belediye Başkan adayı Kenan Yıldırım
İkizdere Belediye Başkan adayı Ali Fuat Yıldırım
Ardeşen’e Bağlı Tunca Belde Belediye Başkan adayı Ahmet Naci Aytemiz
Çayeli’ne bağlı Madenli Belde Belediye Başkan adayı Necip Yazıcı
Büyükköy Belde Belediye Başkan adayı Hamza Saruhan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN