AK Parti sosyal medya etik kurallarını yayınlayacak

AK Parti sosyal medya etik kurallarını yayınlayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Sosyal medya etik kuralları yayınlayacağız. Teşkilat mensuplarımız bu etik kurallara uymakla sorumlu olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “AK Parti olarak önümüzdeki günlerde sosyal medya etik kuralları yayınlayacağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler ile bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen programda gazetecilerin talep ve sorunlarını dinleyen Ünal, “Artık bugün konvansiyonel medyadan ziyade sosyal medya dediğimiz anlık bir haberleşme biçimiyle karşı karşıyayız. Bu da kaçınılmaz olarak habercilik anlayışında yeni sorumluluklar ve yeni değişiklikler anlamına geliyor. Henüz daha dijital dönüşümün sonuçları açısından yeni medya kendi ahlaki düzenini oluşturmuş değil. Özellikle bunu sosyal medyada çok net bir şekilde görüyoruz. Sosyal medya da kullanılan dil ve sosyal medya da oluşturulan dijital habercilik biçiminin kendi etik kurallarını, kendi çerçevesini önümüzdeki süreçte daha net bir şekilde oluşturacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünal, AK Parti olarak önümüzdeki günlerde sosyal medya etik kuralları yayınlayacaklarına dikkat çekerek, “AK Parti olarak sosyal medyada hem farklı siyasi çizgilerin hem de özellikle kendimiz için bağlayıcı olacak nitelikte bir sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız. Bugün hepimizin aslında bir yönüyle haberleşme ve habercilik biçimine dönüşen sosyal medyaya ilişkin şikayetlerimiz var” açıklamasında bulundu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN