AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Müdahale edildi' yorumundan sakınmak gerekir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Müdahale edildi' yorumundan sakınmak gerekir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da yeniden seçim kararıyla ilgili öenmli açıklamalarda bulundu. Çelik, ''Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır'' dedi.

YSK'nın seçim tekrar kararına yönelik tartışmalara değinen Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı: ''YSK'nın kararı tartışılıyor. Neredeyse bazı ülkelerde birinci gündem maddesi durumunda. ABD ve AB üyesi ülkelerden YSK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Herkese uyarımız şudur; bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiye'deki seçim sonuçlarına ve süreçlerine müdahale edildiğine yönelik ifadelerden ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

ABD'li yetkili 'not ettik' diyor. Türkiye'deki seçime bu kadar ilgililerken, Venezuela'da askeri darbe çağrısı yapmalarını bütün dünya not ediyor.

Demokratik ülkelerde seçimler tekrarlanıyor. Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır. 

'1 OYLA DA OLSA KAZANANA SAYGI DUYARIZ'

Avrupa Konseyi heyeti seçimler için ülkemize gelmişti. Seçim sürecinden ve YSK'nun konumundan ne kadar etkilendiklerini ifade etmişlerdi. YSK, mazbatı birinden alıp diğerine vermek gibi bir rol oynamamıştır. Netice itibariyle seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir. Sonuçta yegane karar mercii ve seçim sonuçlarını tayin edecek şey vatandaşlarımızdır.

42 bine yakın oyda bir usulsüzlük tespit edilmiş, sandık görevlileriyle ilgili kamu görevlileri olmamasıyla ilgili bir durum var. Tüm bunları değerlendirerek YSK bir karar vermiştir. Artık önümüzde bir seçim var. Net bir sonuç ortaya çıkacak ve bu sonucu selamlayacağız. Şu anki eksiklikler ortadan kaldırılacak. Usulsüzlüklerin olmayacağı bir seçim olacağı için bir oy farkla kazan seçimi kazanmış olur.

Bilgi eksikliğiyle konuyu eleştiren dış çevrelerin demokrasi konusunda nasıl bir tutum aldıklarını görmek için çok iyi bir gösterge. Aynı kesimler Türkiye'de seçimin yenilenmesini eleştirenler Mısır'da darbecilerin yanında yer aldılar. Sisi demokrasiyi reforme ediyor diye bir açıklamalarda bulunmuşlardı.

'DARBE ÇAĞRISI YAPANLAR ORTADA'

Bir taraftan bizi eleştirirken diğer yandan Venezuela'da askeri darbe çağrısında bulunmaları ortada. Demokrasi konusunda bir tutarlılık ortaya koymak lazım. Çağrılar yapılırken Türkiye'ye güzel bir hatırlatma yapıyor. AGİT gibi NATO gibi ortak üyelik noktalarına vurgu yapılıyor. Bize bunu hatırlatanların bilmesi gerekir ki biz bu alanlarda üzerimize düşen her şeyi yerine getiriyoruz.

Yakın zamanda ABD'de bir rapor yayımlandı ve FETÖ üyeleriyle ilgili 'Sunni müslümanlar' ifadesini kullandılar. Türkiye'yi batıya şikayet edenlerin bunu iyi değerlendirmesi gerekli. AB'den yüksek temsilciler bir takım cümleler kuruyorlar. Adil ve şeffaf seçim süreciyle ilgili bizzat bu ülkelerden gelen temsilcilerin raporları ortada. Bizim yetkinliğimizi tespit etmiştir.

Seçimlerin nasıl yenileneceği ayrıntılar ortada. Yaptığımız başvuruların bu çerçeveye uyduğunu ifade ettik ve YSK bu kararı verdi. Avusturya Başbakanı İstanbul seçiminin yenilemesini istiyor. 2016 yılında Yeşiller Partisi 30 bin oy farkıyla seçimi kazandı ama mahkemeye gittiler süreç farklı bir şekilde gelişti.

İçerideki tepkiler farklı bir boyuta geçmiş durumda. Kızılay'da hakimleri yürütmeyiz diyenlerin konuyu farklı bir yere getireceğini söylemiştim.

Bu geleneğin kullandığı kavramlara ve kodlara hakimiz. Bir CHP milletvekili darbe çağrısı yaptı. Hala CHP tarafından uyarılmamıştır. Bir milletin iradesi ile seçilmiş yönetime karşı darbe çağrısı yapmak ahlaki olarak en büyük suçtur. Onu söyleyen kişinin anlında sonsuza kadar bir leke olarak durur. CHP Genel Başkanı YSK üyelerinin isimlerini vererek tehdit etti, hedef gösterdi.

Seçimlerdeki iradenin son sahibi olan vatandaşlarımız kararlarını verecek ve bizde başımızın üstünde yeri vardır diye kararı saygıyla karşılayacağız.

S 400 KONUSU

Biz bütün bu sürece güvenlik kaygılarımızın neticelerini karşılayacak şekilde girmiş olduk. Bize uygun koşullarda Patriot verilmediğini Trump da kabul ediyor. Türkiye bu güvenlik ihtiyacını karşılamak üzere S-400’ler vasıtasıyla hava savunmasını güçlendirme sürecine girdi. 

Türkiye NATO ittifakı içinde kilit ülkedir. Müttefiklerimizden daha sağduyulu yaklaşım bekliyoruz.

'MUHABİRİN BULUNMASINI UMUT EDİYORUZ'

Buraya çıkarken Anadolu ajansı muhabirinin görevini yaparken uçurumdan yuvarlandığı haberi geldi. Kendisine ulaşmaya çalışıyorlar. Kamerasına ulaşmışlar inşallah kendisine de ulaşılır. Kendisine sağlıkla ulaşmayı ümit ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN