AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim?

AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim?

AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim? Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? AK Parti belediye başkan adaylarının 12 tanesini bu gün açıkladı. 2019 yerel seçimleri için hazırlıklar tam gaz devam ederken CHP'nin de pek çok belediye başkan adayını bu gün açıklaması bekleniyor. 2019 tarihinde yapılacak seçimler için AK Parti Belediye Başkanı adaylarının bir çoğunu geçen hafta açıklamıştı. Vanlı seçmenler kendi şehirlerinde hangi partinin kimi aday göstereceğini merak ediyor. İşte AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim? Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? sorularının yanıtı ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları...

Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim? soruları bu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. AK Parti belediye başkan adaylarının bir kısmını geçen hafta açıklamıştı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkan adaylarından 12'sini bu gün açıkladı. 31 Mart Yerel Seçimler için Belediye Başkan adayları nın açıklanmasına bu gün de devam edilecek. Bu gün CHP 'nin belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.  Vanlı vatandaşları kendi bölgelerinde kimlerin hangi partilerden aday olacağını merak ediyor. İşte AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim?  ve Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? sorularının yanıtı ve  AK Parti belediye başkan adayları hakkındaki son dakika haberleri...

18-12/06/necdet-takva-kimdir-ne-is-yapiyor-ak-parti-van-belediye-baskan-adayi-kim.jpg

 AK PARTİ VAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM? 

Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim olacağı bu gün belli oldu. AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. 2019 yerel seçimler için partilerin hazırlıkları hız kazandı. AK Parti Van Belediye Başkan adayının bugün açıklandı. Necdet Takva kimdir? Ne iş yapıyor? AK Parti'nin Van Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Necdet Takva, açıklanan belediye başkanları listesinde yer alması dolayısıyla birçok kişinin araştırdığı isim oldu. AK Parti Van Belediye Başkan adayı hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

NECDET TAKVA KİMDİR? 

1969’da Van’da doğan Necdet TAKVA, ilk ve orta öğrenimini Van’ da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yönetim Bilimleri Dalında Yüksek Lisans derecesi aldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik yapan TAKVA, Van Kent Konseyi başta olmak üzere birçok STK’da yer aldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulunda, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı’na seçildi. TAKVA ayrıca TOBB Fuarlar Komitesi Üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği görevlerini de icra etmiştir.

Necdet TAKVA, evli ve dört çocuk babasıdır.

18-12/06/ak-parti-van-belediye-baskan-adayi-kim-ak-parti-belediye-baskan-adaylari-1544081021.jpg

VAN İSMİ NEREDEN GELİYOR? 

Van demişken acaba Van adı nereden geliyor. Sizler için araştırdık, araştırırken hayli keyifli vakitler geçirdiğimizi de söyleyebiliriz. İşte size Van isminin tarihsel kısa hikayesi…

Van’ın yaklaşık 7 bin yıllık tarihi olduğu biliniyor. Van ismi ile ilgili bazı önemli görüşler bulunuyor. Evliya çelebi, seyahatnamesinde Büyük İskender'in Van Kalesi'ndeki Vank adlı bir mabedin adını şehre verdiğini belirtiyor.

VAN İSİMİ İÇİN RİVAYETLER NE DİYOR? 

Başka bir rivayete göre; Asur Kraliçesi Meşhure Şah Meryem’in adına atfen M.Ö. 1900'lerde Asur Melikesi  (Semiramis) adına atfen Şahmerimekerd olarak adlandırıldı. Daha sonra atanan Van adındaki valinin şehri genişletip güzelleştirmesi nedeniyle bu idareciden itibaren şehrin adı Van olarak anıldı. 

BİANA'DAN MI GELİYOR? 

Van kelimesinin Ermenice olmadığını söyleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Sait Ebinç’in bu konudaki yorumu şöyle: “Bu ifade Asurlulara kadar dayanıyor. Urartular ise Biana diyordu, Biana ya da Viane'den bozma Van ifadesi ortaya çıkmış olabilir. Tarihsel kaynaklarda Urartular’ın kendilerine Bianili dediklerini gösteriyor. Urartu Krallığı’nın başkenti Tuşba, bugünkü Van olarak biliniyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN