AK Parti ve MHP’den 'konut ve kira fiyatlarındaki artış araştırılsın' önergesine ret

AK Parti ve MHP’den 'konut ve kira fiyatlarındaki artış araştırılsın' önergesine ret

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın TBMM'ye sunduğu “Konut fiyatları ve konut kiralarındaki fahiş artışlar nedeniyle yaşanan barınma sorunu” ile ilgili araştırma önergesi AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

İYİ Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, ekonomik kriz ve krizle birlikte başta İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler olmak üzere yaşanan konut krizinin büyümesi ve fahiş kiraların artmasına dikkat çekildi.

İstanbul'da Nisan 2022 sonu itibariyle, son bir yıl içinde mevcut kiracılar için bir senelik kira fiyatlarının yüzde 45,88 arttığı, yeni kiralık konut ücretlerinin artış oranının ise yüzde 161,4 olduğunun vurgulandığı araştırma önergesi gerekçesinde, “Yüksek oranda artan kira oranları, ileride devlet kurumlarının işleyişini de etkileyecek, kamu kurumlarında kalifiye personel sorunu yaratacaktır” denildi.

İYİ Parti’nin sunduğu araştırma önergesi teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN