AK Parti'den TÜSİAD'a ilk tepki

AK Parti'den TÜSİAD'a ilk tepki

TÜSİAD'ın, 'Geleceği İnşa' raporunda yer alan ifadeler AK Parti'de 'vesayetçilik' olarak değerlendirildi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TÜSİAD'ın 'vesayet özlemi içerisinde' olduğunu öne sürdü.

TÜSİAD'ın, 'Geleceği İnşa' başlıklı çalışmasında laiklik, demokrasi ve ekonomiyle ilgili eleştiriler sunmuştu. AK Parti'den, TÜSİAD'a ilk tepki partinin Genel Sekreteri Fatih Şahin tarafından yapıldı.

Mamak Belediyesi'nin etkinliğinde konuşan Şahin, TÜSİAD'ı 'toplumun huzurunu dinamitlemeye çalışmak'la suçlayarak, "Bu şunu gösteriyor ki TÜSİAD da vesayet özlemi içerisinde. Bu vesayet özlemi ile oturmuşlar bir rapor kaleme almışlar. Bütün bu hadiselerin değerlendirilmesini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'TOPLUM HUZURUNU DİNAMİTLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Şahin, "Geçtiğimiz günlerde bir TÜSİAD rapor hazırladı ve kamuoyuna açıkladı. Sanki ülkemizde, demokrasi ve laiklikle ilgili bir tartışma, gündem, sorun varmış gibi bu konular etrafında birtakım değerlendirmelerde bulundular. Aslında ne dedikleri çok anlaşılmıyor, demokrasi etrafında bir şeyler gevelemişler. Bu şunu gösteriyor ki TÜSİAD da vesayet özlemi içerisinde. Bu vesayet özlemi ile oturmuşlar bir rapor kaleme almışlar. Bütün bu hadiselerin değerlendirilmesini düşünüyorum. Belli ki birileri yine suyu bulandırmaya ve toplumumuzun huzurunu dinamitleye çalışıyor" şeklinde konuşma yaptı.

Osman Kavala ile ilgili 10 büyükelçinin yayınladığı bildiriye ilişkin de değerlendirmede bulunan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim anayasamız gereği görülmekte olan bir dava ile ilgili hiç kimse, hiçbir grup, hiçbir zümre, görevi, unvanı, amacı ne olursa olsun açıklama yapamaz, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Eğer bunu yaparsa anayasal bir suç işlemiş demektir. Büyükelçiler şunu çok iyi bilmelidirler ki yaptıkları dostluğa sığmadığı gibi aynı zamanda anayasal bir suçtur. Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasal düzeni, mahkemelerinin bağımsızlığı hiçe sayılacak bir ülke değildir. Bunu da çok iyi bilmeliler. Buna göre ülkemizde misafir olacaklarsa görev yapacaklarsa bunu akıllarından çıkarmamalılar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN