AK Partili Demiröz'den '100 il' açıklaması: Ahlat’ı da bu şehirler arasına alacağız

AK Partili Demiröz'den '100 il' açıklaması: Ahlat’ı da bu şehirler arasına alacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, "Bahçeli ve Erdoğan'ın verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız" dedi. Daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Demiröz, Bahçeli ve Erdoğan'ın bu yönlü bir kararının olmadığını, temenni olarak söylediğini ifade etti.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 3 gün sürecek olan “Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler” ile “Zanaatkar Eller Ahlat’ta” etkinlikleri açılış programıyla başladı. Ahlat 1071 Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat’ın çok önemli bir yer olduğunu belirtti.

Demiröz, "Müslüman Türklerin Anadolu’ya açılan kapısı. Burayı ilk yaptığımızda Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanı'mız ismini ‘1071 Millet Bahçesi’ olarak takdim etti ama şimdi Türkiye’nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı, onu bilmiyorum" diye konuştu.

"ERDOĞAN VE BAHÇELİ, AHLAT'A GELECEK"

Demiröz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Türki Cumhuriyetler ile diğer ülke liderlerinin de 25-26 Ağustos'ta Ahlat'a geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşke ve misafirhaneler yaptıklarını da aktaran Demiröz, "Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de size bu güzel şenlikte ifade edeyim" dedi.

"SÖZLERİM BASINDA YANLIŞ ŞEKİLDE YANSITILDI"

Daha sonra Twitter hesabından açıklama yapan Demiröz, sözlerinin basında yanlış şekilde yansıtıldığını belirtti.

Demiröz, "Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında 'İl sayısı 100’e çıkarılacak' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 10 Mayıs'taki TBMM grup toplantısında, "Biz gelecek nesillere her anlamda güvenceye kavuşturulmuş bir vatan, bir millet, bir devlet emanet etmekle mesul ve mezunuz. Biz il sayısı 100 olan, nüfusu da 100 milyona ulaşmış bir Türkiye’yi hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN