AK partili vekillerin disipline sevk edilme gerekçesi ortaya çıktı

AK partili vekillerin disipline sevk edilme gerekçesi ortaya çıktı

Ak Parti'de Ahmet Davutoğlu ile beraber partiden ihraç edilen diğer AK Partili vekillerin de ihraç gerekçeleri de ortaya çıktı. Gerekçelere arasında Pelikancıları eleştiren Twitter paylaşımı ve demokratik eleştiriler gibi gerekçelerin olması dikkat çekti.

AK Parti'den Ahmet Davutoğlu ile beraber ihraç edilen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ile Abdullah Başçı’nın ihraç gerekçeleri ortaya çıktı. Pelikancıları eleştirmesinin ihraç gerekçesi olarak sunulduğunu belirten eski vekil Ayhan Sefer Ürdün, "Sayın Aydın Ünal da pek çok kez bu tehlikeye işaret etti. O nasıl disipline sevk edilmediyse, ki doğrusu budur, bizim sevkimiz yanlış bir tutumdur" diyerek tepkisini dile getirdi. İhraç edilen bir diğer isim Abdullah Başcı ise, "Söylediklerim suçsa ben bu suçları işlemeye devam edeceğim" ifadesini kullandı.

19-09/10/ayhan-sefer-ustun.jpg
Ayhan Sefer Üstün

'KONUŞMAYACAKSAK MERAMIMIZI NASIL ANLATACAĞIZ'

Partiden ihraç edilen eski Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün, ihraç gerekçesine " “Konuşmayacaksak, meramımızı nasıl anlatacağız? İşaret dilini mi kullanacağız?" sözleriyle tepki gösterdi. 

Üstün şu ifadeleri kullandı;

 

“Birinci madde, paralel yapıları ve Pelikan’ı eleştirmişim. Demişim ki, ‘Bence en önemli sebep AK Parti dışında politika belirleyen paralel yapı oluşması ve stratejik kararların burada alınıyor olmasıdır. AK Parti’de stratejik kararları artık bu paralel çetesi biliyor ve uygulatıyor’. Bu değerlendirme partide birçok arkadaşımız tarafından yapılıyor. Örneğin Sayın Aydın Ünal da pek çok kez bu tehlikeye işaret etti. O nasıl disipline sevk edilmediyse, ki doğrusu budur, bizim sevkimiz yanlış bir tutumdur.”

Başkanlık sistemi eleştirisinin de ihraç gerekçesi sayıldığını dile getiren Üstün, “Hukukçu ve siyasetçiyim. Sistem eleştirilerini her zaman yapabilirim. Bir siyasetçi sistem eleştirisi dahi yapamayacaksa, hangi konuyu konuşacak. AK Parti ve hükümet de sistemin iyi işlemediğini gördüğü için bir komisyon kurdu. Başkanlığını da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay yapıyor. Tam bu noktada biz de iyi niyetle birtakım değerlendirmelerde bulunmuşuz.” şeklinde konuştu.

19-09/10/selcuk-ozdag.jpg
Selçuk Özdağ

YAPTIĞI PAYLAŞIM İHRAÇ SEBEBİ SAYILDI

AK Parti’nin ihraç ettiği isimlerden biri de partide genel başkan yardımcılığı da yapmış olan eski Manisa milletvekili Selçuk Özdağ oldu. Özdağ’a gönderilen ihraç gerekçeleri metninde Pelikancılar ile ilgili açıklamaları, Başkanlık sistemi eleştirileri ve hükümete yapılan demokratik eleştiriler var.

Özdağ’a iletilen ihraç metninde, sosyal medya paylaşımları, Cumhurbaşkanlığı sistemi eleştirisi, ekonominin gidişatına yönelik yorumları ve Ahmet Davutoğlu hakkındaki demeçleri ihraca sebep maddeler arasında yer aldı.

19-09/10/abdullah-basci.jpg
Abdullah Başcı

 

 

 

BAŞCI: EĞER SUÇSA, BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM

Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti’den ihraç edilen bir başka isim de Abdullah Başcı’ydı. AK Parti’den ihraç belgesi eline ulaşan eski İstanbul milletvekili Abdullah Başçı yaptığı ilk açıklamada

“Bunlar suç sayılıyorsa ben bu suçları işlemeye devam edeceğim 2001 yılında dava diyerek yola çıkmıştık geldigimiz süreçte dava falan kalmamış takdiri kamuoyuna bırakıyorum” diyerek ihraç gerekçelerine tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN