AK Partili Yeneroğlu: Dün FETÖ'yü teşvik edenler bugün cellat kesildi

AK Partili Yeneroğlu: Dün FETÖ'yü teşvik edenler bugün cellat kesildi

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yeneroğlu, katıldığı programda Türkiye'nin yargı sistemini eleştirirken, "Dün FETÖ'yü teşvik edenler bugün cellat kesildi" şeklinde konuştu.

AK Partili Yeneroğlu, Türkiye'nin yargı sistemine yönelik eleştirilerde bulunurken, "Dün FETÖ'yü teşvik edenler bugün cellat kesiliyor, bu davalarda, KHK mağdurları ile ilgili süreçte hukuk dışına çıkıldı" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'de hukukun üstünlüğü sağlanamazsa, temel hak ve hürriyetler korunamazsa, hiçbir sorunun çözülmeyeceğini vurguladı. Yeneroğlu, Osman Kavala'nın tutuklu yargılanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"AK PARTİ'NİN ÖZÜNÜ ARIYORUM"

Demokrasinin herkes için olması gerektiğini vurgulayan Yeneroğlu, "AK Parti'nin özünü arıyorum, siyasette öz eleştiri kültürü olmalı, AK Parti nerede hayata yaptığını sorgulamalı. Herkes demokrasi ve özgürlüğü sadece kendisi için isterse 'ben onları ezmezsem onlar beni ezecek' noktasına geliyor" diye konuştu.

"CHP TEK PARTİ DÖNEMİNİ SORGULAMALI"

Toplumsal kutuplaşmanın endişe verici olduğunun altını çizen Yeneroğlu "geçmişten gelen travmalar var, Alevilerin, Kürtlerin sorunları var. Alevilerin eşit yurttaşlık talepleri var. Bunları 'ama'sız kabul edecek bir siyasete ihtiyaç var. CHP de 28 Şubat'ı, tek parti dönemini sorgulamalı" dedi.

Muhafazakarların ilk kez 'güç'le sınandığını belirten Yeneroğlu, Cumhuriyet Mitingleri ne ise 'beka' söylemi de o" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN