AK Parti, İstanbul adaylarını açıkladı

AK Parti, İstanbul adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul Belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. AK Parti'nin 36 ilçe adayı da açıklanırken, Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de Cumhur İttifakı'nın ortak adayı gösterildi. Binali Yıldırım yaptığı ilk açıklamada ise "Bu şehre daha fazla hizmet borcum var. Çok iş yapacağız, sizlerle birlikte başaracağız" dedi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

18-12/29/20181229_2_34174291_40297327-1546081626.jpg

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısı öncesi İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu. Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları taşıyan katılımcılar, sık sık sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım da salona geldi. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Adayları açıklamak üzere kürsüye çıkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Tarih boyunca insanlığın göz bebeği olmuş Peygamber efendimizin (SAV) övgüsüyle şereflenmiş bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum. Üstadın 'ana gibi yar İstanbul gibi diyar olmaz' dediği bu şehrin şanslı insanlarını selamlıyorum. Biz İstanbul'u kahrıyla devraldık. Çağına uygun hizmetlerle donatarak biz bugünlere getirdik. İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı sakinlerinin her yerde güldüğü huzur içinde yaşadığı şehir olarak belediye başkanlarını seçecek. 

AK Parti olarak tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla çıkacağız. Adaylarımız gece gündüz şehrin hizmetinde olacaklar. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir. Öyle nazlı ki asla ihmale gelmez. Hemen etrafı gecekondu ve derme çatma binalarla kuşatılır. Haliç'in kokudan yanına yaklaşılmaz hale gelir. İnsanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde umutsuz yaşamaya tahammül edemez. 1994'te İstanbul'u devraldığımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki yüreğimiz cız etti.

18-12/29/20181229_2_34176501_40301103-1-1546089445.jpg

EN BÜYÜK SİYASİ TEHDİT CHP ZİHNİYETİDİR

İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse en büyük siyasi tehdit CHP zihniyetidir. Hİçbir vatandaşımız CHP'nin İstanbul'a hizmet sunacağına inanmadığı için bu görevi vermedi. 1994'ün bir adım ötesine geçemediklerini görüyoruz. Sadece konuşuyor, millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul ne Türkiye ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa partilerindeki mücadele. CHP her seçimde şapkadan başka tavşan çıkarma derdinde. 

MİLLETİMİZ BUNLARI ÇOK İYİ BİLİYOR

Her seçim döneminde kılıktan kılığa şekilden şekile giriyorlar. Her türlü siyasi oyun bunlarda mübahtır. Tek hedefleri AK Parti'nin önünü kesmek şahsıma verebilecekleri zararı vermek. Boşu boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor. Milletimiz bunları çok iyi biliyor. CHP adını da söylemini de değiştirse milletimiz onu sesinden tanır.  Darbecilere, sokak teröristlerine desteğinden tanır. Ülkesini yurtdışına şikayet etmesinden tanır. Cumhurbaşkanı adayı olmaya dahi cesaret edemeyen genel başkanından tanır.

18-12/29/20181229_2_34177270_40302566.jpg

KİMSE AK PARTİ'YE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL

CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın milletimiz onu tanır bilir ve hak ettiği yere yerleştirir. Milletimiz için İstanbul'u CHP'ye teslim etmek demek dikeni sulamaktır. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için teşkilatımızla adaylarımızla birlikte çok çalışmak zorundayız. Kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Her şeyden önce tevazu, samimiyet ve gayrete çok dikkat edeceğiz. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği ile yapacağız. İstanbul 31 Mart'ta gönlüne girmediğimiz tek bir hemşehrimiz bırakmamaya hazır mısın? Çalmadık kapı bırakmamaya hazır mısın?

18-12/29/20181229_2_34177218_40302464.jpg

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçme kararı almamız ve haziran 2018 seçimleri ülkemiz için önemli bir milat oldu. İstanbul ekonomimizin de olumlu göstergesi. Ağustos ayında tarihimizin en alçak saldırısına maruz kaldığımızda öyle oldu. AK Parti'nin gerçekleştirdiği yapısal dönüşüm sayesinde bu saldırıyı bertaraf ettik. Ülkemize diz çöktürtmek isteyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. Ekonominin dengelenmesini her alanda görmeye başladık. İhracatta rekor kırıyoruz. Ticari açığımız 30 milyar doların altına düşüyor. Büyüme oranımız dalgalanmalara rağmen ilk 3 çeyreğin ortalaması olarak 4,7 olarak gerçekleşti. 

18-12/29/20181229_2_34177270_40302558.jpg

Savunma sanayiinde çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu ürünleri yurtdışına ihraç ediyoruz. Tek sözleşme ile Pakistan'a 1.5 milyar dolarlık ihracat savunma sanayimizin dünya çapında söz sahibi olmaya başladığını gösteriyor. Yeni yönetim sistemimizin ilk asgari ücreti 2 bin 20 lira olarak belirlendi."

İSTANBUL İLÇE ADAYLARI

Erdoğan konuşmasının sonunda "İstanbul arkamızda olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mücadele yoktur. Şimdi sırada bu mücadeleyi birlikte vereceğimiz arkadaşlarımızı tanıtmaya geldi" dedi ve adayları açıkladı:

ADALAR: Özlem Öztekin Vural

ARNAVUTKÖY: Ahmet Haşim Baltacı

ATAŞEHİR: İsmail Erdem

AVCILAR: İbrahim Ulusoy

BAĞCILAR: Lokman Çağrıcı

BAHÇELİEVLER: Hakan Bahadır

BAKIRKÖY: Mehmet Umur

BAŞAKŞEHİR: Yasin Kartoğlu

BAYRAMPAŞA: Atila Aydıner

BEYKOZ: Murat Aydın

BEYLİKDÜZÜ: Mustafa Necati Işık

BEYOĞLU: Haydar Ali Yıldız

BÜYÜKÇEKMECE: Mevlüt Uysal

ÇATALCA: Mesut Üner

ÇEKMEKÖY: Ahmet Poyraz

ESENLER: Mehmet Tevfik Göksu

ESENYURT: Azmi Ekinci

EYÜPSULTAN: Deniz Köken

FATİH: Ergün Turan

GAZİOSMANPAŞA: Hasan Tahsin Usta

GÜNGÖREN: Bünyamin Demir

KADIKÖY: Özgül Özkan Yavuz

KAĞITHANE: Mevlüt Öztekin

KARTAL: Ebubekir Taşyürek

KÜÇÜKÇEKMECE: Temel Karadeniz

PENDİK: Ahmet Cin

SANCAKTEPE: Şeyme Döğücü

SARIYER: Salih Bayraktar

SULTANBEYLİ: Hüseyin Keskin

SULTANGAZİ: Abdurrahman Dursun

ŞİLE: İlhan Ocaklı

TUZLA: Şadi Yazıcı

ŞİŞLİ: Nihal Yıldırım

ÜMRANİYE: İsmet Yıldırım

ÜSKÜDAR: Hilmi Türkmen

ZEYTİNBURNU: Ömer Arısoy

18-12/29/20181229_2_34178398_40304803.jpg

3 İLÇEDE CUMHUR İTTİFAKI ADAYI

MHP ile Cumhur İttifakı olarak müşterek çalışmalar yapıldığı söyleyen Erdoğan, "Sayın Genel Başkan ile zaman zaman bir araya geldik. Arkadaşlarımız teknik çalışmaları yürüttüler. Bunun sonucunda 3 ilçede biz aday göstermiyoruz.

Cumhur İttifakı adayı olarak 3 isim belirledik" dedi. Erdoğan'ın açıklamasına göre AK Parti şu 3 ilçede MHP'nin adayını destekleyecek:

BEŞİKTAŞ: Serkan Toperi

MALTEPE: Ahmet Baykan

SİLİVRİ: Volkan Yılmaz

İSTANBUL ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Erdoğan, ilçe adaylarını açıkladıktan sonra "Böylece ilçelerimizi tamamlamış olduk. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza geliyoruz. Zaten tanıtım filmini gördüğünüzde adayın kim olduğunu anlayacaksınız" dedi.

18-12/29/20181229_2_34178398_40304802.jpg

Ardından Binali Yıldırım'ın görüntülerinin olduğu bir kısa bir belgesel yayınlandı.

'BU ŞEHRE HİZMET BORCUM VAR'

Erdoğan ardından "En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik" diyerek Binali Yıldırım'ı kürsüye çağırdı. Binali Yıldırım'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"Ben İstanbul'un denizine aşığım. Kasımpaşa'da büyüdüm. İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul'un insanı ile Marmara'yı boğazı barıştırmak için kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdık. Bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa rabbime binlerce kez şükrediyorum. Liderimizle İstanbul için çok çalıştık. Marmaray, Avrasya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı... Allah'ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık. İstanbul'a hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu şehre bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var.

18-12/29/20181229_2_34178295_40304614.jpg

Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara gençlere borcum var. Şimdi bu borcu ödemeye geliyorum. Buraya TBMM Başkanlığından geliyorum. Kurtuluş Savaşını yöneten 15 Temmuz'da hainlerin sallayıp yıkamadığı Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren Gazi Meclis'ten. Her İstanbullu'nun başkanı olacağım. Kadıköy'ün de Sultanbeyli'nin de sorunlarını çözeceğim.  Üsküdar'ın da derdi benim Bakırköy'ün de. Beyoğlu'nun isteği benim için talimat Sarıyer'in de. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. İstanbul'a hizmet Türkiye'ye hizmettir. İstanbul'a hizmet hakka hizmettir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN