AK Parti'nin İzmir adayları açıklandı

AK Parti'nin İzmir adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İzmir ilçe adaylarını tanıttı. "Gelin, İzmir'i yeniden demokrasinin merkezi yapalım" diyen Erdoğan, 5 belediyede Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceklerini açıkladı. İzmir listesinde ilçe başkanları ve 5 kadın aday dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Nihat Zeybekci'yi daha önce AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda partisinin 25 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

7 ilçede AK Partili belediye başkanının bulunduğu İzmir'de Dahi Zeynel Bakıcı'nın belediye başkanı olduğu Selçuk ve Mahmut Badem'in belediye başkanı olduğu Ödemiş dışındaki Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Torbalı ve Kiraz'da mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi.

Böylelikle Kemalpaşa ilçe belediye başkan adayı Arif Uğurlu, Kınık ilçe belediye başkan adayı Sadık Doğruer, Menderes ilçe belediye başkan adayı Bülent Soylu, Torbalı ilçe belediye başkan adayı Adnan Yaşar Görmez, Kiraz ilçe belediye başkan adayı Saliha Özçınar oldu.

Selçuk'ta Osman Başterzi, Ödemiş'te ise Münir Bezmez aday oldu. 

İLÇE BAŞKANLARI ADAY OLDU

AK Parti Bayındır, Buca, Gaziemir, Güzelbahçe, Bergama, Beydağ, Tire ve Balçova olmak üzere 8 ilçede partinin mevcut ilçe başkanlarını belediye başkan adayı olarak gösterdi.

KADIN ADAYLAR

AK Parti Balçova, Güzelbahçe, Karşıyaka, Kiraz, Konak olmak üzere İzmir'de 5 kadın belediye başkan adayı çıkardı.

Balçova'da Evrim Özen, Güzelbahçe'de Burcu Dereci, Karşıyaka'da Ayda Maç, Kiraz'da Saliha Özçınar, Konak'ta Melek Eroğlu belediye başkanı olmak için yarışacak.

5 İLÇE'DE MHP ADAYINA DESTEK

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça ve Narlıdere olmak üzere 5 ilçede aday göstermeyerek MHP'nin adayını destekleyecek.

Aliağa'da MHP'li Serkan Acar, Çeşme'de Sema Aydın, Dikili'de Buğra Akın, Foça'da Serdar Mersin, Narlıdere'de Süleyman Kocabıyık Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti'nin İzmir'deki ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Balçova: Evrim Özen

Bayındır: Uğur Demirezen

Bayraklı: Ali Aslan

Bergama: Hakan Koştu

Beydağ: Ogün Asil Aydoğdu

Bornova: Reşat Gençtürk

Buca: Mustafa Aslan

Çiğli: Okan Korkmaz

Gaziemir: Nazmi Yılmaz

Güzelbahçe: Burcu Dereci

Karabağlar: Bilal Doğan

Karaburun: Ferhan Eroğlu

Karşıyaka: Ayda Maç

Kemalpaşa: Arif Uğurlu

Kınık: Sadık Doğruer

Kiraz: Saliha Özçınar

Konak: Melek Eroğlu

Menderes: Bülent Soylu

Menemen: Durmaz Bayraktar

Ödemiş: Münir Bezmez

Seferihisar: Hamit Nişancı

Selçuk: Osman Başterzi

Tire: Selman İçelli

Torbalı: Adnan Yaşar Görmez

Urla: Adıgüzel Demirel

MHP'nin açıklanan belediye başkan adaylarının isimleri de şöyle:

Aliağa: Serkan Acar

Çeşme: Sema Aydın

Dikili: Buğra Akın

Foça: Serdar Mersin

Narlıdere: Süleyman Kocabıyık

Adayların açıklanmasından önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve AK Parti İstanbul adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım kürsüye çıktı.

19-01/05/20190105_2_34267444_40459373.jpg

"Allah'ın izniyle zatıalinizin talimat ve destekleriyle İzmir'imiz bu yarışta hakkettiği yere ulaşacaktır. 31 Mart İzmir için tarihi bir gün olacaktır. İzmir'imiz bahaneler ve mazeretler nedeniyle bu gelişimi büyük oranda ıskalamıştır. Bugün itibariyle İzmir'imizde mazeretler dönemi bitecektir. Ve İzmir'imizde sloganımız ‘mazeret yok, yola devam' diyoruz. 31 Mart akşamına kadar İzmir'de gönülleri fethedeceğiz. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız" ifadesini kullanan Zeybekci, şöyle devam etti:

19-01/05/20190105_2_34267444_40459377.jpg

İZMİR'İ ANADOLU'YA KÜSTÜRDÜLER

"İnsanın rızasının alınmadığı işten hayır gelmez. Gönül kırmayacağız. Bugüne kadar gönül kırmadık, söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir sözümüz yoktur Asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. 1,5 aydır şehrin kanaat önderleriyle, üniversite hocalarıyla, gençlerimizle bir araya gelip eksikleri tespit ettik. Yüzlerce ekip arkadaşımızla yoğun bir çalışma içine girdik. Ocak ortasını takip eden günlerde projelerimizi açıklayacağız… 5 yıl içinde İzmir'imiz muasır medeniyet yolculuğunda yerini alacaktır, hakkettiğini alacaktır… İzmir'i Anadolu'ya küstürdüler…

19-01/05/20190105_2_34267285_40458951.jpg

MAZERET YOK, YOLA DEVAM

Kimse beceriksizliklerini ideolojik kılıflarla İzmir'in vaktini çalmasına müsaade etmeyeceğiz Kendimizi İzmir'e vermeye, İzmir'in kalbine girmeye geldik… İzmir her türlü övgüyü hakkediyor… Bu seçimin 31 Mart'ını biz gönüller almaya geldik diye yola çıktı. Birlik beraberlik, cumhur ittifakına yakışır şekilde birlikte yürüyeceğiz… 1 Nisan sabahı Anadolu'ya güneşin İzmir'den doğduğunu seyretmeye var mıyız? Mazeret yok, yola devam diyoruz."

19-01/05/20190105_2_34267444_40459382.jpg

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI

Zeybekci'nin ardından sözü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım aldı. Yıldırım'ın açıklamalarından şunlar öne çıktı:

"İzmir'de başlattığımız yürüyüşü 31 Mart'ta Nihat Zeybekçi ve 30 ilçe başkanımızla beraberle tamamlamaya var mısınız? Bizim yol arkadaşlarımız hiçbir şeyi yarım bırakmazlar… İzmir'de ekilen tohumlar meyveye dönecek ve 1 Nisan'sa İzmir'de AK Parti hizmet belediyeciliği ile buluşacak diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilecek adaylarımızın her biri seçimleri kazanacak çok değerli arkadaşlarımız. Belediyecilik konusunda İstanbul'da çığır açan lider olarak zatıalinizin vizyonu bizler için rehber olacaktır. Aday arkadaşlarımızın tamamı sahada yapacakları başarılı çalışmalarla İzmirli hemşerilerimizin hem gözüne hem de gönlüne gireceklerdir. İzmir'e yakışan 34 İstanbul, 35 İzmir'dir."

'GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN KALBİ'

Son olarak kürsüye Erdoğan çıktı. Burada adayları şimdiden tebrik eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz İzmir'i gönül coğrafyamızın kalbi olarak görüyoruz. İzmir'de yanan meşale, bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. 'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' diyoruz ya, o çiçekler bizim birliğimizin çiçekleridir.  İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda 'İzmir'i gavura yar etmeyiz' diye silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var. Ne demiş Muharrem Ertaş? "Aslan yatağına da tilki giremez. Girse de gonca gülün deremez. Alçak Yunan muradına eremez. Geçme derler geçeceğim İzmir'e. Yunanları dökeceğim denize.

19-01/05/20190105_2_34268073_40461011.jpg

Türkiye'nin 81 ilinden gelip İzmir'i yurt edinen kardeşlerimiz birlik beraberlik içinde hayatlarını sürdürüyor. İzmir bir anne şehirdir Gazi paşanın muhterem valideleri Zübeyde Hanım da burada yatıyor. Biz taşıyoruz müjdenin kurşun yükünü, taşımaya devam edeceğiz. İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda Çaka beylerin kahramanlığı, mangal yürekli efelerin İstiklal azmi var. Bu salonda 9 Eylül'de Anadolu'nun her bir yanından gelerek büyük zaferi mühürleyen şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarlığı var. Bu şehir bizim hep gündüz hayalimizde gece düşümüzde olmuştur… İzmir, dışardaki ve içerdeki alçakları muratlarına erdirmemek için gece gündüz çalışmaya hazır mıyız… İzmir'de sadece vatanımızın bağımsızlığının değil aynı zamanda ekonomik bağımsızlığımızın da temellerini attık.

BU YATIRIMLARIN YAPILMASI GEREKLİYDİ

Bizler hep İzmir İktisat kongremizi konuşuruz. Onunla başlayan kalkınma hamlemiz daha sonra uzun süre sekteye uğradı. AK Parti iktidarları döneminde ülkemizi hızlı şekilde kalkınma sürecine sokmuş olduk. Dün 2018 ihracat rakamları açıklandı. 168,1 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Hedefimiz 170'di ama kıl payı onun biraz gerisinde kaldık… Türkiye'yi 3.5 kat büyütürken İzmir'i ihmal etmedik. 67 katrilyon yatırım yaptık İzmir'e 16 yılda… En fazla vekili biz çıkarmadık demedik, İzmir'i ihmal etmedik. Bu yatırımların yapılması gerekliydi, yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.

19-01/05/20190105_2_34268241_40461370.jpg

BUNLAR ÇEVRECİLİKTEN ANLAMAZ

İzmir vahşi depolamayla bu asırda çöp depolaması yapıyor. İzmir'e bu yakışır mı? Ben 94 yılında belediye başkanı olduğumda da vahşi depolama vardı. CHP çöp, hava kirliliği, yolsuzluk, rüşvet demektir. İstanbul'da hemen modern depolamalara geçtik. İnşallah Nihat Zeybekci kardeşimin belediye başkanı olmasıyla bu vahşi depolamalar yerini modern depolamaya geçilecek. Bunlar çevrecilikten anlamaz. 

İstanbul İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyolun tamamı bu yıl bitiyor. Kim yapıyor, AK Parti. İzmir-Ankara YHT'nin inşası sürüyor. İzmir'de yapımı devam eden 21 yol projemiz bulunuyor.

19-01/05/20190105_2_34268241_40461375.jpg

ÇİFTÇİYE 2 MİLYAR LİRALIK DESTEK 

İzmirli çiftçilere toplamda 3,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bu ay sonuna kadar ocak içinde ödenecek tarımsal desteklerin müjdesini veriyorum. Fark ödemesi, buğday, mısır, çeltikte 550 milyon TL, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL, yem bitkileri desteği 269 milyon TL, sertifikalı tohum desteği 100 milyon TL, diğer desteklemeler 167 milyon TL. Toplam 2 milyar 35 milyon TL. 

İZMİRLİNİN İRADESİNE İPOTEK KOYDULAR

CHP, İzmir'i adeta esir almış durumda. Yaşam tarzı dediler, başı açık da var kapalı da var. Hep birlikte bu salonda AK Parti çatısı altındalar. Bizim böyle bir derdimiz yok. Kimseye bundan dolayı musallat olmadık. Ama siz musallat oldunuz. İzmirlinin iradesine ipotek koydular. 

Cumhur ittifakıyla 31 Mart'a gidiyoruz. AK Parti içeride de dışarıda da terörü kazımaya devam ediyor. Birkaçı dşıındaki büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı açıklamıştık. Bugün İzmir'deki ilçelerin adaylarını paylaşacağız. Denizli pazartesi açıklanacak. Hafta sonuna kadar aday tanıtımlarımızı tamamlamış olacağız." 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN