Akar: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna izin vermeyiz

Akar: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna izin vermeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin FIR Hattı (Uçuş Bilgi Bölgesi) konusuyla ilgili "Türkiye, Bugüne kadarki uygulamalarına devam edecektir" açıklamasını yaptı. Akar Fırat'ın doğusundaki olası operasyonla ilgili ise, 'Terör koridoruna asla izin vermeyiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, FIR Hattı (Uçuş Bilgi Bölgesi) konusunda bugüne kadarki uygulamalarına devam edecektir" dedi. 

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde uçuş bilgi hizmeti ve ikaz hizmeti verilen, hudutları belirlenmiş hava sahası olan FIR Hattı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

'FIRAT'IN DOĞUSU'NDA TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ'

Bakan Akar, "Türkiye, FIR Hattı konusunda bugüne kadarki uygulamalarına devam edecektir." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Fırat’ın doğusuyla ilgili temaslarımız sürüyor, çalışmalarımız devam ediyor.

"Fırat'ın doğusuyla ilgili temaslarımız sürüyor, çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin güneyinde, ister Irak’ın ister Suriye’nin kuzeyinde, hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz"

"Türkiye’nin 'evet' demediği hiçbir oldubittiyi arkanızda kim olursa olsun bize kabul ettiremezsiniz." 

Ülkemizin güneyinde, ister Irak’ın ister Suriye’nin kuzeyinde, hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye’nin 'evet' demediği hiçbir oldubittiyi arkanızda kim olursa olsun bize kabul ettiremezsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN