AK Partili vekilden porsiyon küçülme yorumu: Peygamberimiz de mideyi boş bırakırdı

Eski AK Parti Konya milletvekili Hüsniye Erdoğan KYK yurdunda yemek porsiyonlarının küçülmesiyle ilgili soruyu “Peygamber Efendimiz de mideyi boş bırakın der” diyerek cevapladı.

Eski AK Parti’li vekil Hüsniye Erdoğan Kanal 42’de yayınlanan Sümen 6 programının konuğu oldu.

Son günlerde ardı ardına doğalgaz ve gıda ürünlerine yapılan zamlara ilişkin konuşan Erdoğan, market çalışanlarının fiyat etiketlerini değiştirdiklerini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zamlara karşı ‘topu göğsüyle yumuşattığını’ söyleyen Erdoğan, “Taşıyamayacak duruma gelince mecburen halka yansıtıyor” dedi.

'ZAM MİNİ MİNİ GELMİŞ'

Erdoğan şunları söyledi:

“Muhalefet çok yükleniyor. Ben sade vatandaşıma bir şey demiyorum. Onların dertlerine derman olacak varsa yine AK Parti. Geçen yıl doğalgaz fiyatı 1.99’muş şu anda 2.33 olmuş. Zam gelebilir ama mini mini gelmiş. İngiltere, Hollanda, İsveç’te fiyatlar üç kat artmış fiyatlar. Zam yapılmak zorunda çünkü ithal ediyoruz. Kaleciye top gelince topu göğsüyle yumuşatır ya hükümet de şu an onu yapıyor. Ben sayın cumhurbaşkanımızın millet sevdasını, şefkatini biliyorum. O topu alıp göğsüyle yumuşatıyor. Taşıyamayacak duruma gelince mecburen yansıtıyor.

“ALIM GÜCÜMÜZDE ZAYIFLAMA VAR”

Mutlaka sıkıntılarımız var. Ben de alışveriş yaparken fiyatların bir hafta diğer haftaya uymadığını görüyorum. Her hafta her şeye zam gelir mi? Marketçilerin hepsini suçlamanın anlamı yok. Fırsatçılık yapanların merhamete gelmelerini istiyorum. Acısını onlar da çekecek. Her hafta pirincin bulgurun fiyatı değişir mi? Marketçiler ellerinde etiketle geziyorlar. Alım gücümüzle zayıflama var ama 2001 ile karşılaştırılamayacak kadar asla değil.”

PORSİYONLAR KÜÇÜLDÜ

Tele1'deki habere göre Programda KYK yurdundaki yemek porsiyonlarının küçülmesi gündeme geldi. Erdoğan konuyla ilgili “Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise Peygamber Efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor. Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum” diye konuştu.

PEYGAMBERİ KARIŞTIRMASANIZ OLMUYOR MU?

AK Parti Konya eski milletvekili Hüsnüye Erdoğan’ın KYK yurdunda yemek porsiyonlarının küçültülmesi konusunda “Peygamber efendimiz de mideyi tam doldurmayın der” diye konuşması tepki çekti. “Milletle alay mı ediyorsunuz? … Yeter dinimizi suistimal ettiğiniz… Peygamberimiz milleti açken tok yatmazdı” şeklinde yorumlar yapıldı. Hüsnüye Erdoğan enflasyon hakkında da “Mini mini zamlar… Muhalefet abartıyor” yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (103)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
103 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN