ALES/3 başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti nereye yatırılacak? Osym.gov.tr ALES BAŞVURU EKRANI 2022

ALES/3 başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti nereye yatırılacak? Osym.gov.tr ALES BAŞVURU EKRANI 2022

ALES sınavına katılmak isteyen birçok aday başvuru sürecini yakından takip ediyor. ALES/3 başvuruları başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sınavı hakkındaki pek çok soru akıllarda yer ediniyor. İşte ALES sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÖSYM tarafından her sene düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için başvurular başladı. Sınav tarihi ne zaman? Sınav ne zaman yapılacak? Başvuru ücretleri ne kadar? gibi pek çok sorunun yanıtı aranıyor. İşte ALES sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

ALES/3 BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

ALES/3 için başvurular 30 Eylül 2022 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 10 Ekim 2022 Pazartesi günüdür.

ALES/3 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES/3 sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

ALES 3 NE Zaman

2022 ALES ÜCRETLERİ BELLİ OLDU MU?

ALES/1 ve ALES/2 sınavlarına katılan adaylar başvuru ücreti olarak 185 TL ödedi. ALES/3 sınavı için de aynı ücretin geçerli olması beklenmektedir.

ALES ÜCRETLERİ HANGİ BANKADAN ÖDENİR?

Sınav başvuru ücretini yatırmak isteyen kişiler ATM'ler aracılığıyla ücretlerine ödeyebilmektedir. Bununla birlikte adaylar bankaların mobil uygulamalarından da ödeme yapabilmektedir. ALES sınav başvuru ücretlerinin yatırıldığı bankalar şu şekildedir:

Akbank’ın tüm şubelerinden, ATM'lerden ve internet bankacılığından başvuru yapılabilir. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubelerinden, ATM'lerden ve internet bankacılığından başvuru yapılabilir (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubelerinden, ATM'lerden ve internet bankacılığından başvuru yapılabilir. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM'lerinden, internet bankacılığından ve şubelerden başvuru yapılabilir.

ING Bank’ın tüm şubelerindan ve internet bankacılığından başvuru yapılabilir(KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubelerinden ve ATM'lerden başvuru yapılabilir. (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası’ndan ödeme yapacak olan adaylar internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden ödeme yapabilmektedir. (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İş Bankası Şubelerinden başvuru yapılabileceği gibi ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden de sınav ücreti yatırılabilmektedir. ÖSYM'nin internet sayfası üzerinde yer alan ve işlemler bölümünden ödemeler alanına tıklayarak Kredi veya banka kartı ile sınav başvuru ücreti yatırılabilmektedir.

ALES sonuçları ne zaman açıklanır

ALES/3 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Başvuru süreci yeni başlayan ALES sınavı için akıllara takılan sorularda araştırılmaya devam ediyor. Sınava katılacak olan kişiler sınavın ne zaman yapılacağını araştırmaktadır. ALES/3 sınav 20 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALES/3 SONUÇLARI HANGİ TARİHLERDE BELLİ OLACAK?

ALES sınavına katılacak olan adaylar sonuçlarını 9 Aralık 2022 tarihinde öğrenecekler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN