Babacan'dan Erdoğan'a: Baktığınız ufukta demokratik bir Türkiye silüeti de görüyor musunuz?

Trabzon'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki kötü gidişata rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Milli gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat yükselirken, asgari ücret de 16 kata yakın arttı. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür" sözlerine tepki gösterdi: Baktığınız ufukta hiç demokratik, adil ve özgür bir Türkiye silüeti de görüyor musunuz?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon Yomra İlçe Kongresinde konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Babacan'ın gündeminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beştepe'de işçilerle buluşma programında kaydettiği sözler vardı.

İktidarın istihdamı değil, işsizliği artırdığını savunan Babacan, Erdoğan'ın "Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür" sözlerini hatırlatarak şu sözleri kaydetti: Baktığınız ufukta acaba hiç demokratik, adil ve özgür bir Türkiye silüeti de görüyor musunuz? Yani öyle bir hedefiniz var mı? Üzülerek söylüyorum göremez.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz haftalarda Erdoğan'a çağrıda bulunup 'Bizim başarılarımızla övünmeyi bırakın, siz ne yaptınız?' demişti. Geçmişi anlatıp durmayın dedim. Bunu anlatın dedim. Bugünkü iktidar kendi başarı hikayesi tükendiği için geçmişi anlatıp duruyor. Bugün farklı bir tablo var ve bütün yetki kendisinde. Sabah akşam eski dönemin başarılarıyla övünüyor Sayın Erdoğan ve bu huyundan da vazgeçmiyor.

ŞU ANKİ SİSTEMİN SONUÇLARIYLA ÖVÜNMEK MÜMKÜN DEĞİL

Bir kere bile “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi başladı ve yoksulluk azalıyor” böyle bir şey duydunuz mu? Sistemi değiştirdik, bütün yetkiyi elimde topladım, ülke zenginleşti” diyebiliyor mu? Diyemez. Çünkü şu andaki sistemin sonuçlarıyla övünmek mümkün değil.

İSTİHDAMI DEĞİL, İŞSİZLİĞİ ARTIRDILAR

Artan ne, azalan ne? Bunun muhasebesini doğru yapmak lazım. İstihdam diyor değil mi? 2018’de Taraflı Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemine geçtik mi? Geçtik. Sayın Erdoğan bütün ipleri eline aldı mı? Aldı. 2018'in Haziran'ından bu yana istihdama ne oldu? 1 milyon azaldı, 1 milyon. İstihdamı değil, işsizliği artırdılar. Erdoğan çalışanların gelir seviyesinin yükseldiğini söyledi. Ona şu son 3 yıla bakmasını söylüyorum. Emeklinin maaşı eridi.

BİRAZ ÇARŞI, PAZAR DOLAŞSA...

OVP'deki 2023 hedefine dikkatinizi çekiyorum. 2023 hedefi 10 bin 700 dolar biz 2008'de 11 bin doları yakalamışız zaten. Fakirleşmeyi görüyor musunuz? Hesap bütün açıklığıyla ortada. Kötü yönetim ve bu yönetimin bir ülkeye verebileceği zararı başka hiçbir şey veremez. Ne anlatırsa anlatsın boş, hesap ortada. Biraz çarşı pazar dolaşsa bu söylediklerini de söyleyemez, vatandaşa ayıp olur der. Çıkıyor ekonomi şöyle iyi böyle iyi diyor. Her konuşmasında halkla arasındaki uçurum büyüyor bunun farkında değil artık.

ENFLASYON VATANDAŞI EZİYOR

Ekonomiyle ilgili konuları Erdoğan artık hayal aleminden konuşuyor. Bu ülkenin hedefleri nasıl küçültüldü? Vatandaşın cebindeki paranın değeri nasıl pul oldu? Yoksul sayısı tırmandı, enflasyon gerçekten vatandaşı eziyor.

ACABA NE TARAFA, HANGİ UFUĞA BAKIYOR?

(Erdoğan'ın 'Büyük ve güçlü Türkiye'nin silüeti ufukta gözükmüştür' sözleri) Kendisine sormak istiyorum acaba ne tarafa, hangi ufuğa bakıyor? Külliye Ankara'da, şimdi o külliyeden çıkıp, şöyle Kızılay'da falan vatandaşa sorsa 'ya ben ufukta şöyle bir şey görüyorum, sizde görüyor musunuz?' dese anlayacak öyle bir şey olmadığını. Bu ülkenin gençleri ufuğa bakınca kapkara bir gelecek görüyor.

Baktığınız ufukta acaba hiç demokratik, adil ve özgür bir Türkiye silüeti de görüyor musunuz? Yani öyle bir hedefiniz var mı? Üzülerek söylüyorum göremez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN