Ali Babacan'la pazarcı teyze arasında dikkat çeken 'çeyrek altın' diyaloğu

Ali Babacan'la pazarcı teyze arasında dikkat çeken 'çeyrek altın' diyaloğu

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Ankara Beypazarı'nda esnaf ziyareti yaptı. Burada esnafla ve çevre halkıyla sohbet eden DEVA lideri ile vatandaşlar arasında geçen dolar ve çeyrek altın diyaloğu kameralara yansıdı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde gittiği pazar yerinde esnafla sohbet etti.

Dolar ve altın konusunda esnafla muhabbet eden Babacan, halkın sorunlarını dinledi.

‘DOLAR KURUNU PATLATINCA TÜM DÜZEN BOZULDU AMA ÇABUK DÜZELİR’

Esnaf, Babacan’a “Milletin sıkıntısı var. Hayat çok pahalı. Ne olacak böyle?” diye dert yandı. Babacan bunun üzerine “Dolar kurunu patlattılar, tüm düzen bozuldu. Her şey pahalanıyor. Mazot, elektrik, doğal gaz… Her şey pahalı. Ama düzgün bir kadro işin başına gelince düzelir çabuk” ifadelerini kullandı.

‘DOLAR ÇIKTI MI GERİ İNMİYOR AMA GELİR ARTAR’

Babacan, pazarcı esnafının “Dolar 1 lira olur mu başkanım?” sorusunu ise “Çıktı mı geri inmiyor ama gelir artar. Biz devraldığımızda dolar 1,5 liraydı. Altı sene sonra 1,30’a düştü. Gelir arttı. Vatandaşın satın alma gücü arttı” diye yanıtladı.

ÇEYREK ALTIN 70 LİRAYDI, ŞİMDİ BİBER 50 LİRA

Babacan’ın, ekonomiden sorumlu olduğu dönemde “Çeyrek altın 70 liraydı” diye hatırlatması üzerine esnafın “50 liraya bir kilo biber sattık” demesi dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN