Alkollü araç kullanırken bir çocuğun ölümüne neden olmuştu! Tutuklu kaymakam tahliye edildi

Alkollü araç kullanırken bir çocuğun ölümüne neden olmuştu! Tutuklu kaymakam tahliye edildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Batman’ın Gercüş ilçesi Kaymakamı Server Sinanoğlu alkollü araç kullanarak yaptığı kazada 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti. Kaymakam Sinanoğlu tahliye edildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi'ndeki Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolu'nun kesiştiği noktadaki trafik ışıklarında 15 Temmuz'da Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e, ardından da başka bir araca çarpmıştı. Çelik'in hayatını kaybettiği kazada Sinanoğlu hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. Kaymakam Sinanoğlu tahliye edildi. Çelik'in ailesi geçtiğimiz günlerde maddi ve manevi zararlarının karşılandığını belirterek şüpheliden şikayetçi olmadıklarını ifade etmişti.

1443e6b7-4dbc-4fe9-8710-c2fc7181384c-16-9-1657979805.jpg

Server Sinanoğlu

Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken ölümlü trafik kazasına karışan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu'nun tahliyesine karar verildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, Sinanoğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianameyi kabul eden 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutukluluk durumunu değerlendirdi.

Sanığın üzerine atılı suç için istenilen cezanın üst ve alt sınırı, mağdurların şikayetten vazgeçtiklerine ilişkin dilekçesi, bilirkişi raporundaki kusur durumları, tutuklulukta geçirilen süre ve orantılılık ilkelerini değerlendiren mahkeme, Sinanoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Kararla Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen Sinanoğlu'nun, tutuksuz yargılanmasına 7 Aralık'ta başlanılacak.

5223994.jpg

Muhammet Çelik

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN