Altın dedikoduları üzerine kazdıkları tünele aydınlatma sistemi kurmuşlar

Altın dedikoduları üzerine kazdıkları tünele aydınlatma sistemi kurmuşlar

Altın bulunduğu iddiaları üzerine köyde 5 metre derinlikte kaçak kazı yapan 3 kişi, jandarma tarafından tutuklandı.

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine bağlı Büyükaslıhanlar köyünde 'altın dolu lahit dedikodusu' üzerine 3 şüphelinin 5 metre derinlikte 10 metrelik tünel kazdığı ortaya çıktı.
İzinsiz kazı yapan şüpheliler jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, gece de çalışmak için tünel içerisini ışıklandırdıkları belirlendi.

KAZI YAPAN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kütahya Jandarma Komutanlığı ekipleri Dumlupınar ilçesine bağlı Büyükaslıhanlar köyü İkizpınarı mevkiinde izinsiz kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgede yapılan aramada defineci olduğu belirlenen Emin Ç., Ferdi. K. ve Engin A. yakalanarak gözaltına alındı.

AYDINLATMA SİSTEMİ BİLE KURMUŞLAR

Jandarma ekiplerince tünel ve çevresinde yapılan aramalarda ise 2 adet hilti, beton delme makinası karot, jeneratör, matkap, muhtelif kazı aleti, çadır ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Şüphelilerin olay yerinde 10 metre uzunluğunda 5 metre derinlikte kazı yaptıkları, gece de çalışmaları devam ettirmek için tünele aydınlatma sistemi kurdukları tespit edildi.

DEDİKODU ÜZERİNE DEFİNE ARAMIŞLAR

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin altın dolu lahit olduğu dedikoduları üzerine define aramaya 20 gün önce başladıkları anlaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

KÜTAHYA/DHA









İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN