Ankara Büyükşehir Belediyesinden Halk Ekmek yönetimine soruşturma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Halk Ekmek yönetimine soruşturma

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek yönetiminden bazı isimlere partilerinin toplantılarına ücretsiz ekmek sağladığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek AŞ’de Genel Müdür Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında partilerin düzenlediği etkinliklere bedava ekmek gönderildiği iddiaları nedeniyle soruşturma başlattı.

MANSUR YAVAŞ'IN ATADIĞI İSME VETO

BBC Türkçe, Halk Ekmek AŞ eski yönetim kurulu üyeleri hakkında da sorumluluk davası açılacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir belediye işletmesi olan Halk Ekmek’e atadığı yönetim kurulu Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamıştı.

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada; 25 yıldır belediye şirketlerinin yönetiminin belediye başkanının inisiyatifiyle belirlendiği ancak yönetim kurulu kararlarının işlendiği karar defterinin eski yönetim ve atadıkları idareciler tarafından yeni yönetimin erişiminden "kaçırıldığı ve hukuksuz bir şekilde ön kesildiği" belirtilmişti.

TOBB'DAN AÇIKLAMA

Sicil Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "

Ticaret sicili faaliyetleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 24.maddesi hükümlerine göre Ticaret Bakanlığı gözetim ve denetiminde ildeki ticaret odası (veya ticaret sanayi odası) bünyesinde yürütülmektedir. Ticaret sicil müdürlükleri, ilgili kanunun ve Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı düzenlemelere ve talimatlara göre işlem tesis etmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ticaret sicil faaliyetleri ile doğrudan ilişkisi yoktur." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN