Ankara Menbiç planını sundu: Washington’un önünde ‘muhalif grup’ dosyası

Ankara Menbiç planını sundu: Washington’un önünde ‘muhalif grup’ dosyası

Türkiye güney sınırlarını teröristlerden temizlemek için hem askeri hem diplomasi yollarını kullanıyor. Son olarak Afrin’in teröristlerden kurtarılması için Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren Ankara, Tel Rıfat için Moskova, Menbiç ve Ayn El Arab için de Washington ile görüşmelerini sürdürüyor.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER

Türkiye güney sınırlarını teröristlerden temizlemek için hem askeri hem diplomasi yollarını kullanıyor. Son olarak Afrin’in teröristlerden kurtarılması için Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren Ankara, Tel Rıfat için Moskova, Menbiç ve Ayn El Arab için de Washington ile görüşmelerini sürdürüyor. Askeri operasyon için de hazır durumda olan Türkiye, Menbiç ve Ayn El Arab konusunda ABD’yle alternatifli planlar üzerinde görüşüyor. Türkiye, bölgenin kesin olarak YPG/PKK’dan temizlenmesinde kararlı bir duruş sergilerken bu noktaların güvenliği konusunda ABD’nin de uygun göreceği muhalif gruplarla hareket edilebileceği, iki ülkenin bölgenin kontrolü için birlikte çalışabileceği konuşuluyor. KARAR’a bilgi veren güvenilir kaynaklar, ABD’nin Suriye’de YPG/PKK için uzun vadeli planları olduğunu ve bölgeyi Rusya’ya terk etmek istemediğini belirtti. Bu nedenle görüşmelerde alternatifler üzerinde durulduğu kaydediliyor. Heyetlerarası görüşmelerde iki ülkenin Menbiç ve Ayn El Arab ile ilgili hedefleri ve planlarının konuşulduğu ancak bir yol haritasının belirlenmesinin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun göreve gelmesinden sonra gerçekleşebileceği belirtiliyor. Türkiye’nin sınırlarını terör örgütlerinden temizleme kararlılığının tartışılmadığını belirten kaynaklar, planlamaların da sadece bu görüşmelere odaklanmadığını vurguladı. Sürecin devam ettiğini ve bölgedeki değişken tablonun da temasların seyrini etkilediğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN