Ankara'da eş zamanlı ByLock operasyonu: 53 şüpheli için gözaltı kararı

Ankara'da eş zamanlı ByLock operasyonu: 53 şüpheli için gözaltı kararı

Ankara'da ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen 53 şüpheli haklarında gözaltı kararı verildi, 39'u yakalandı. Şüpheliler arasında FETÖ'nün firari TSK imamı Adil Öksüz'ün amcasının oğlu da var. Mülakatlarda FETÖ üyelerinin TSK'ya sızdırılmasına ilişkin soruşturmada biri albay 6 muvazzaf asker hakkında da gözaltı kararı verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, örgütün sivil yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullanıcısı 53 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi.

ÖKSÜZ'ÜN KUZENİ DE YAKALANDI

Karar doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerinin 39 şüpheliyi gözaltına aldığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında FETÖ'nün firari TSK imamı Adil Öksüz'ün amcasının oğlu Ali Emre Öksüz'ün de bulunduğu öğrenildi.

MUVAZZAFLARA DA OPERASYON

Mülakatlarda FETÖ üyelerinin TSK'ya sızdırılmasına ilişkin soruşturmada biri albay 6 muvazzaf asker hakkında da gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının tespitleri ile alınan bir itirafçı beyanı ve yapılan inceleme sonucuna göre örgütün askeri okul mülakatlarında örgütsel 'kod sistematiği' kullanarak TSK'ya mensuplarını sızdırmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda TSK'ya FETÖ mensuplarının sızmasını sağlayan komisyon üyelerinden 1 albay, 3 binbaşı ve 2 yüzbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Çalışmalara başlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında ifade, teşhis ve ankesörlü hat irtibatı olan şüphelilerden 3'ünü yakaladı.

Emniyet ekiplerinin firari şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN