Ankara'da sahte cumhurbaşkanı skandalı

Gölbaşı Belediyesi'nin başkentin ilanı etkinliğinde, sahneye kendisini Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtan birisi çıkarıldı. Sahte cumhurbaşkanı belediye başkanı ile poz verdi, etkinliğe katılanlara hitap etti.

Gölbaşı Belediyesi, Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla 14 Ekim akşamı kutlama programı düzenledi. Haluk Levent’in de konser verdiği programda sahte cumhurbaşkanı sahneye çıkarıldı. Programın görüntüleri daha sonra sosyal medya platformlarından silindi.

“Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’le birlikte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman” anonsu ile yapılan tanıtımın ardından konuşma yapan Osman, Belediye Başkanı ile birlikte poz verdi.

'DAHA ÖNCE MHP'Yİ İKAZ ETTİK'

Yaşanan durumun ardından etkinliğin videosu ve hazırlanan bültenden Osman'ın ismi çıkarıldı. KARAR'a konuşan Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlılar, "Geçtiğimiz yıl MHP'yi ve Ülkü Ocakları'na bu kişiyle ilgili ikazda bulunmamıza rağmen Abduvali Buğrahan Osman'ın hala kendisini cumhurbaşkanı olarak tanıtıp MHP'li bir belediyeye davet edilmesi büyük bir skandaldır" yorumunda bulundu.

Belediye yetkilileri ise T24’ten Eray Görgülü'ye , “Osman, kendisini sunucuya Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak tanıtmış. Resmi olarak böyle bir davet söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

'BAĞIMSIZ OLMAYAN ÜLKENİN NASIL CUMHURBAŞKANI OLUYOR?'

Doğu Türkistan'lı kanaat önderleri ise, “Kendisi İstanbul Küçükçekmece’de bir restoranda 30-40 kişiyi toplayarak sözde bir seçim yaptı ve kendisini cumhurbaşkanı ilan etti. Çevresindekilere Türkiye vatandaşlığı sözü veriyor. Doğu Türkistan şu anda Çin’in işgali altında. Nasıl oluyor da bağımsız olmayan bir ülkenin cumhurbaşkanı oluyor? Kendisiyle defalarca görüştük. Ancak, bu şekilde kendisini cumhurbaşkanı olarak tanıtmaya devam ediyor. Türk yetkililerin bu kişiye itibar etmemesini istiyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN