Annelerin 'Size verecek çocuğumuz yok' isyanı: Başlarım sizin Kürdistan davanıza

Annelerin 'Size verecek çocuğumuz yok' isyanı: Başlarım sizin Kürdistan davanıza

Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlu S.Ç'nin dağa kaçırıldığını iddia eden anne Fevziye Ç'nin HDP önünde başlattığı oturma eylemine aynı durumdaki 3 aile daha destek verdi. Eyleme katılan annelerden birisi, "Diyarbakır'da genç bırakmadınız genç. Ya cezaevinde ya toprağın altında. Başlarım sizin Kürdistan davanıza. Fakir fukaranın çocukları dağa, bunlar koltuklarda. Size verecek çocuğumuz yok" sözleriyle isyan etti.

Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP önündeki eylemi sürüyor. Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden Fevziye Ç, 30 Ağustos'ta İl Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

Anne Fevziye Ç, ardından beraberinde eşi Şahap ve 4 çocuğu ile geldiği merkez Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı.

Daha sonra çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Ömer T. ile anne Remziye A. da HDP il binası önüne gelerek Fevziye Ç. ve ailesinin oturma eylemine destek verdi.

Üç ailenin yaptığı eyleme son olarak yaklaşık 11 ay önce kaçırılan 17 yaşındaki M.B'nin annesi Ayşegül B. de dahil oldu.

"TEK OĞLUMDU"

Ayşegül B. burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Kasım 2018'de evden ayrılan oğlunun 2 gün sonra kendilerini telefonla arayarak YPG'li teröristlerle birlikte olduğunu belirttiğini söyledi.

Telefonda teröristlerin kendisiyle görüştüğünü aktaran Ayşegül B. o günden bu yana çocuğundan haber alamadıklarını ifade etti.

Kanser hastası olduğunu vurgulayan Ayşegül B. şöyle konuştu:

"Oğlumu onlara bırakmayacağım, mücadele etmeye devam edeceğim. Kanser hastasıyım, 3 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. Tek oğlumdu. Fakirlikle büyüttüğümüz evlatlarımızı niye yüreğimizden koparıp götürüyorlar? Başka annelere sesleniyorum, gelin hep beraber oturup mücadeleyi devam ettirelim. Ölü ya da diri evlatlarımızı istiyoruz. Kesinlikle kalkmayacağız."

DİYARBAKIR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN