Antalya seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Antalya oy oranları ne?

Antalya seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Antalya oy oranları ne?

Antalya seçim sonuçları haberimizde. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Antalya'da partilerin kaç milletvekili çıkardığı ve oy oranlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Antalya'da toplam 4.731 sandıkta 1.589.439 seçmen oy kullandı. En son seçimlerde kentte katılım oranı % 86,47 oldu. Peki oy sayımı sürerken Antalya'dan gelen ilk sonuçlar ne? AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti milletvekili adayları arasında kimin tercih edildiği, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin önde olduğu netleşmeye başladı.

24 Haziran 2018 seçimi sonuçlarını yaklaşık 55 milyon seçmen heyecan ile bekliyor. Antalya'da oy kullanan 1,5 milyon seçmen de  oy verme işlemlerinin ardından seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarını merak ediyor. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumuhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi'nin katıldığı Millet İttifakı'na kaç oy çıktı? Partilerin ilden çıkacağı milletvekili sayısı kaç? Antalya seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan mı, Muharrem İnce mi yoksa Meral Akşener mi tercih edildi?

Oylar sayılmaya başlarken Antalya ilk sonuçlara göre tüm bu soruların cevabını haberimizde ve Seçim 2018 sayfasında son dakika gelişmeleriyle takip edebilirsiniz. Sürekli güncelelnen haberimizde Antalya ve ilçelerindeki seçim sonucunu, partilerin oy oranlarını öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. 

18-06/10/anatalya-secim-sonuclari.jpg

ANTALTA SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı ve sandıklar açıldı. Tüm türkiye seçim sonuçlarına kilitlendi. 80 ilde olduğu gibi Antalya esçim sonuçları da merak ediliyor. Daha önceki seçimlerdeki oy oranlarına bakarak 24 Haziran Antalya seçim sonucu ile ilgili tahmin yürütmek zor değil. 1 Kasım seçimlerinde Antalya'da AK Parti yüzde 41,31 ile 560.294 oy CHP yüzde 33,30 ile 451.650 oy MHP yüzde 17,59 ile 238.573 oy ve HDP ise yüzde 5,55 ile 75.288 oy aldı. Diğer partilerin aldıkları oylar ise şöyle sıralandı: 

18-06/10/antalya.jpg

Antalya'da diğer bir çok kentte olduğu gibi sürprizler yaşanabilir. AK Parti'nin favori olduğu Antalya'da CHP'nin ittifak nedeniyle oylarını arttırması muhtemel. Yüzde 17'i oyu bulunan MHP'nin oylarının İYİ Parti'ye kayma ihtimali de Millet İtitfakı'nın şansını arttırıyor. CHP'nin yüzde 33.3'lük oyu ile AK Parti arasındaki 8 puan farkın kapanma ihtimali de Antalya'da milletvekili dağılımın da etkileyecek. 

18-06/10/01.jpg

Antalya'da 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti 7, CHP 5, MHP 3 ve MHP ise 2 milletvekili adayı çıkarmıştı. 

1 KASIM SONUÇLARINA GÖRE ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ

AK PARTİ: Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın ve Atay Uslu

CHP: Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Kök

HDP: Antalya'dan vekil çıkaramadı

MHP: Mehmet Günal ve Ahmet Selim Yurdakul

ADANA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Partilerin milletvekili adayları da 2018 Antalya seçim sonuçlarına önemli derecede etki edecek. Çünkü 1.6 milyona yakın seçmenin bulunduğu kentte, partiler ağır toplarını aday gösterdi. Dolayısıyla Antalya milletvekili seçim sonucunda bu da belirleyici olacak. İşte partilerin milletevikil adayları:

Antalya'da AK Parti ilk sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu var.

18-06/10/mevlut-cavusoglu-antalya.Jpeg

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Çavuşoğlu, (5 Şubat 1968, Alanya), Türk siyasetçi, diplomat, iş adamı ve mevcut Türkiye Dışişleri Bakanı.Bu görevinden önce 2013-2014 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve 2010-2012 tarihleri arasında ise Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 tarihinde Antalya'nın Alanya ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Osman, annesinin adı Fatma'dır. Özel H. Emin Paşa Lisesi’ni birincilikle tamamladı. 1988 yılında AnkaraÜniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra asistanlık bursu kazanarak ABD'deki Long Island Üniversitesi'ne geçti. 1991 yılında "ekonomi" dalında master derecesi aldı ve bu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde "Avrupa Birliği Uzmanlığı"nı tamamlayan Çavuşoğlu, aynı sene Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına da başladı. Ardından Avrupa Birliği bursu kazanarak London School of Economics'te "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" üzerine doktora yaptı. 1995 yılı içerisinde Çevre Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) için çalıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu üyesidir. 2002, 2007, 2011 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçildi. Partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Vekili olarak görev aldı[2] 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne (AKPM) başkan seçildi. 23 Ocak 2012'de bu görevi Fransız siyasetçi Jean-Claude Mignon'a devretti. Ömer Çelik'in bakan olmasıyla boşalan Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Ayrıca yine Ömer Çelik'ten sonra yerine 2013 yılında Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu.

25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Egemen Bağış'tan boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı görevine atandı. 29 Ağustos 2014 tarihinde Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 13 Eylül 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu.

24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Dışişleri Bakanlığıgörevine atandı.

İşte AK Parti listesindeki diğer Anyalya milletvekil adayları :

Kemal Çelik

Gülçin Özboz

Mustafa Köse

Ömer Akbaş

Sena Nur Çelik

Hasan Kerem Ünsal

Hasan Demir

Seyit Emre Göyük

Atay Uslu

Hasan Hüseyin Cengiz

Esma Balaban Karacan

İbrahim Aydın

Ercan Mekteplioğlu

Canbey Çetin

ANTALYA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Antalya ilk sırada CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal var. Peki Deniz Baykal Kimdir?

Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938’de Antalya’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktorasını tamamladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Colombia ile Berkeley Üniversiteleri’nde iki yıl çalışmalarına devam etti.

Baykal, 1973-1980 ve 12 Eylülden sonra 1987-1999 yılları arasında parlamentoda milletvekiliği yaptı. Maliye Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Dışişleri ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

12 Eylül askeri müdahalesinden sonra Çanakkale Zincirbozan Askeri Tesisleri’nde gözetim altında tutuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Gurup Başkan Vekilliği ve Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

1992-1999 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı yaptı.

17 ay aradan sonra, 30 Eylül 2000 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Baykal evli ve iki çocuk babası, İngilizce biliyor.

Deniz Baykal’ın siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri bulunuyor.

İşte CHP listesindeki diğer Anyalya milletvekil adayları :

Çetin Osman Budak

Rafet Zeybek

Aydın Özer

Cavit Arı

Figen Albuga Çalıkuşu

Sevgi Doğan

Nusret Bayar

Şengül Yeşildal

Vahap Tuncer

Kemal Bilal Öner

Ali Takavut

Sibel Gezen

Nazmi Gündüz

Özlem Şahin

İsmail Hakkı Gül

ANTALYA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Abdurraman Başkan

Ahmet Selim Yurdakul

Tarkan Akıllı

Hüseyin Yıldız

Tuncay Temur

İlknur Fidan

Mehmet Ali Tuna

Yeter Keskin Öteleş

Ziya Yıldırım

Ömer Özbek

Mustafa Kürşad Sert

Suat Akgül

Tümer Emeksiz

Şükran Akça

Kürşad Tatar

Mustafa Hakan Topcu

ANTALYA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Feridun Bahşi

Hasan Subaşı

Tuba Varol Çokal

Fulya Yasemin

Kadri Levent Dim

Musa Ertuğan

Bünyamin Seçme

Neşe Toker

Meryem Aydoğan

Cafer Ünal

Cahit Kocabeyoğlu

Birol Üstem

Önal Çavuşoğlu

Alper Tunçer

Yakup Cem Çınar

Leyli Kemal

ANTALYA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Kemal Bülbül

Deniz Yıldırım

ANTALYA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Burgan

Adem Sarıcalar

Mehmet Fatih

Mehmet Emin Gözükara

Zübeyde Güler

Rukiye Gülşen

Dönay Uyar

Seyyit Halil Tunç

Rumeysa Nur Çeteci

Servet Yılmaz

Hamza Karaağaç

Mustafa Sir

Ergün Eren

Süleyman Akıncı

Semih Serdar Demir

Sümeyye Güldal 

İLÇE İLÇE ANTALYA SEÇİM SONUÇLARI

Antalya ilinin tüm ilçelerindeki seçim sonuçlarına ulaşmak için sayfamızda paylaştığımız linkleri kullanabilirsiniz. Antalya ilçelerinin seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı karar.com'dan son dakika haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz.

Akseki seçim sonuçları

Aksu  seçim sonuçları

Alanya seçim sonuçları

Demre seçim sonuçları

Döşemealtı seçim sonuçları

Elmalı seçim sonuçları

Finike seçim sonuçları

Gazipaşa seçim sonuçları

Gündoğmuş seçim sonuçları

İbradı seçim sonuçları

Kaş seçim sonuçları

Kemer seçim sonuçları

Kepez seçim sonuçları

Konyaaltı seçim sonuçları

Korkuteli seçim sonuçları

Kumluca seçim sonuçları

Manavgat seçim sonuçları

Muratpaşa seçim sonuçları

Serik seçim sonuçları

18-06/24/24-1529853089.jpg

OYUNU KULLANAN SAHİLE AKIN ETTİ

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Antalya'da sandık başına giden birçok seçmen, oy verme işlemini tamamladıktan sonra sahillere akın etti. Konyaaltı Plajı'nda yavru köpeğiyle serinleyen vatandaş ilgi çekti.

18-06/24/13-1529849640.jpg

DENİZ BAYKAL OYUNU KULLANDI

Eski CHP Genel Başkanı ve AntalyaMilletvekili Deniz Baykal, "seyyar sandık" uygulamasıyla Ankara'da oyunu kullandı
 
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "seyyar sandık" uygulamasıyla Ankara'da oyunu kullandı.

Bir süredir Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören Baykal'ın 4497 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandığı belirtildi.

Baykal, daha önceki seçimlerde evinin bulunduğu Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Deniz Mahallesi'ndeki Barbaros İlkokulunda oyunu kullanmıştı.

 

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN