AÖF 3 ders sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte AÖF 3 ders sınavı yorumları

AÖF 3 ders sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte AÖF 3 ders sınavı yorumları

Bugün içerisinde sınava giren adaylar, ‘AÖF 3 ders sınavı zor muydu, kolay mıydı?’ sorusunun yanıtını arıyor. Öğrenciler, bunun için sınavdan çıkar çıkmaz AÖF 3 ders sınavı yorumlarını internetten araştırıyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

Üniversite eğitimlerini açıktan sürdüren Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü girdikleri AÖF 3 ders sınavı yorumlarını merak ediyor. Bazı adaylar, test olarak yapılan sınavlardaki konuların kolay olduğunu söylese de bazı öğrenciler de sınavlarda zorlandığını belirtti. Peki AÖF 3 ders sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte detaylar…

3 DERS SINAVI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI? İŞTE SINAV YORUMLARI

AÖF 3 ders sınavı kolay mı, zor mu? sorusu sınava giren adaylar tarafından yoğun olarak aranıyor. Sınava ilk kez giren AÖF öğrencileri 3 ders sınavı yorumlarını araştırıyordu. Karar.com, sınava giren birçok öğrenciyle konuştu ve adayların sınav yorumlarını aldı:

Mehmet Aydemir: Bence sınav çok zordu, hep 3 şık arasında kaldım. Belki biraz daha çalışsaydım olabilirdi.

Müge Kirez: Çok mutluyum İnşallah bu sene mezun olacağım. Çok çalışmıştım ve eminim ki geçiyorum. Sınav çok kolaydı.

Ahmet Aydın: Sayısal sınav gayet zorladı beni ancak yine de yapabildiğim kadar yaptım. Sınav için çok da zor diyemem ama

Zehra Zeynep Tokuş: Ben bu sene ilk kez girdim sınava. Bence sorular gayet makuldü. Umarım geçerim.

YURDUN BİRÇOK BÖLGESİNDE AÖF 3 DERS SINAVI YAPILDI

AÖF 3 ders sınavı yurdun bazı illerinde düzenlendi. AÖF 3 ders sınavı Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, İstanbul, Gaziantep, Kayseri, İzmir, Samsun, Konya, Trabzon, Sivas, Van’da ve KKTC/Lefkoşa’da yapıldı. Öğrenci sayfasında üç ders sınav merkezi ile ilgili “Üç Ders Sınav Merkezi Değişikliği” arayüzü 19-20 Haziran 2019 tarihlerinde açılmıştı. Bu arayüzde üç ders sınav merkezinin değişmesini isteyen öğrenciler, değişiklikleri bu sayfadan yaptı. Bu linkten yapılacak sınav merkezi değişiklikleri sadece üç ders sınavı için geçerli oldu. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorunda kaldı.

Türkiye Programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup “Üç Ders Sınavı”na girme hakkı olan öğrencinin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacak.

BU SINAV DÖNEM SONU SINAV NOTU YERİNE Mİ GEÇİYOR?

“Üç Ders Sınavı” notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçiyor mu?’ öğrenciler bunu araştırıyordu. Evet, 3 ders sınav notu dönem sonu notu yerine geçiyor. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile “Üç Ders Sınavı” notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notları; “Üç Ders Sınav” sonucu esas alınarak hesaplanıyor. Öğrencinin harf notları; “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre, ilgili dönemin dönem sonu sınavı harf notu aralıkları kullanılarak belirleniyor.

Her ne nedenle olursa olsun “Üç Ders Sınavı”na giremeyen öğrenci için mazeret sınavı olmayacak. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Üç Ders Sınavı, 2018-2019 öğretim yılı sonu itibariyle son defa yapılacak.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN