AÖF DGS kayıtları başladı! Kayıt için gerekli evraklar neler? Nasıl kayıt yaptırılır?

AÖF DGS kayıtları başladı! Kayıt için gerekli evraklar neler? Nasıl kayıt yaptırılır?

ÖSF DGS kayıtları 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt için gerekli belgeler ve "Nasıl kayıt yaptırılır?" sorusunun yanıtı haberimizde. DGS ile AÖF'e kayıt yaptırmak isteyen adaylar AÖF DGS kayıt sürecini aşağıdaki adımları izleyerek kolaylıkla gerçekleştirebilir. İşte detaylar...

AÖF DGS kayıtları bugün başladı. 20 Eylül 2019'a kadar sürecek olan kayıtlar için gerekli evraklara /belgelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabiliyor.

AÖF DGS NASIL KAYIT YAPTIRILIR?

Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

2019 AÖF DGS ONLİNE KAYIT İÇİN TIKLAYIN..!

Yukarda yer alan linkten Dikey Geçiş Sınavı Anadolu Üniversite kayıt ekranına ulaşabilirsiniz.

AÖF DGS KAYIT TARİHLERİ

İnternet Başvuru Tarihi 16 - 20 Eylül 2019

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 20 Eylül 2019

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 16 - 20 Eylül 2019

AÖF DGS KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR / BELGELER NELER?

Adayın 2019-DGS Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi ÖSYM’nin internet sayfasından birim tarafından alınacaktır.)

Erkek adayların askerlik durumuyla ilgili yazılı beyanlar

Adayın mezun olduğu önlisans ve ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.)

12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf

Adayın T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya e-devletten kimlik bilgileri çıktısı

Türkçe ve İngilizce Transkript

Adayın ikametgâhıyla ilgili beyanı

KAYITLAR İKİ AŞAMALI YAPILIYOR

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt yaptırabilecek adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

ONLİNE (İNTERNET) BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Adaylar, internet başvuru işleminden sonra “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden veya ATM’lerinden gerçekleştirebilirler. Adaylar, belirtilen tarihler arasında İllerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar mazeretli kayıt tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. Belirtilen son tarihden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN