AÖF kayıt yenileme 2020 sayfası | AÖF ders seçme işlemi nasıl yapılır? AÖF 2020 ücretleri

AÖF kayıt yenileme 2020 sayfası | AÖF ders seçme işlemi nasıl yapılır? AÖF 2020 ücretleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) eğitim gören yüzbinlerce adayın beklediği haber son dakika olarak duyuruldu. aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden AÖF ders seçme işlemi yapıldıktan sonra AÖF 2020 ücretleri Ziraat Bankasına yatırılacak.

aof.anadolu.edu.tr adresine giriş yapan öğrenciler, ‘Ders Ekle Çıkar’ bölümüne girdikten sonra krediye göre dönem derslerini seçecek. Ardından da Ziraat Bankası’na harcını yatıracak ve kayıt işlemi tamamlanacak. Peki AÖF ders seçme işlemi nasıl yapılır? İşte AÖF kayıt yenileme 2020 sayfası…

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

AÖF’de eğitim gören yüzbinlerce aday, 17 Şubat 2020 tarihinden itibaren başlayıp; 28 Şubat 2020’ye kadar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ders seçme işlemi yapıldıktan sonra kayıt bedeli anlaşmalı bankaya yatırılacak.

AÖF DERS SEÇME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, ders seçimi için 1 yarı senede toplamda 45 AKTS kredilik ders seçebiliyor. Öğrenciler, ders seçimini daha önceden belirtilen kayıt yenileme tarihleri içerisinde yapabiliyor. Seçilen dersler, kayıt yenileme tarihlerinin dolmasının ardından değiştirilemez. Sorumlu olunan derslerin tamamından başarılı olamayanlar mezun olamaz. Bunun dışında ders seçimi öğrencinin bizzat kendisi tarafından yapılacağından ötürü, mazeretli ders ekleme işlemine izin verilemez.

20-02/18/aofjpgg.jpg

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi şu 4 adımda yapılabiliyor:

İLK BAŞTA DERS SEÇİMİ YAPILIR

Ders seçim işlemi AÖF’nin resmî internet adresi olan aof.anadolu.edu.tr’de Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden gerçekleştiriliyor.

KAYIT YENİLEME ÖDEMESİ ZİRAAT BANKASI ATM’LERİNDEN

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılır.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİN ARDINDAN KONTROL

AÖF’nin resmî internet sitesi olan aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin tamamlandığının kontrol edilmesi gerekiyor.

4. DERS KİTAPLARININ DAĞITIMI

AÖF’de okuyan öğrencilerin ders kitapları kayıt sırasında Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bürolarından dağıtılır.

2020 YILINDA KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Anadolu Üniversitesi tarafından basılı malzemeler, sınav hizmetleri ve diğer hizmetler karşılığı olarak belirlenen staj/uygulama dersi olmayan programlarda alt limit 220 Türk lirası, tekniker unvanı verilen programlarda da en aşağı 240 Türk lirası ücret alınır.

ANASİS SİSTEMİ NEDİR?

ANASİS, öğrencilerin, okudukları dönem derslerinde girdikleri sınavdan aldıkları notlara, ders durumlarına ve ders programlarına kadar birçok işlemin görüntülendiği sistemdir. Kurumda çalışan öğretim elemanları da ANASİS’le dönemde verdikleri dersleri görüntüleyebilir, not ve yoklama girişlerini gerçekleştirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN