AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? AÖF son dakika olarak duyurdu

AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? AÖF son dakika olarak duyurdu

Eğitimine dışarıdan okuyan ya da okumak zorunda olan adaylar, ‘AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini’ merak ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıracak adaylar haberimize bakabilir…

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini sorgulayanlar, çeşitli araştırmalarını sürdürüyor. Eğitimini açıktan sürdüren üniversiteliler, ‘AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor?’ sorularına yanıt arıyor. Tüm bu detaylar ise karar.com’da yer alıyor.

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği AÖF yeni dönem kayıt yenileme tarihleri henüz paylaşılmadı. Ancak geçen senelere bakıldığında, AÖF kayıt yenileme işlemlerinin eylül ayının son haftası başlayabileceği düşünülüyor. Konuya ilişkin gelişmeler belli oldukça veya kurumdan resmî bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacak.

AÖF NEDİR?

1982'de kurulan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesi olan Açıköğretim Fakültesi, kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkânı bulunmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına yetişen bir sistem olarak ortaya çıkmıştır. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanında Türki Cumhuriyetler, KKTC ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarına hizmet sunar.

19-08/05/aof.jpg

AÖF SİSTEMİ NASIL İŞLER?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile alakalı yayınlar yapılır. Öte yandan Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme ” sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla alakalı destek verilir. Anadolu üniversitesinin her kentte bürosu yer almaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla alakalı destek verilirken, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilir. Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

AÖF'YE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN