AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman? 2019 AÖF kayıt ücretleri

AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman? 2019 AÖF kayıt ücretleri

Üniversite eğitimini açıktan sürdüren adaylar, AÖF kayıt yenileme tarihlerinde 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için son hazırlıklarını yapıyor. Bunun için AÖF kayıt ücretlerini bankaya yatıranlar, ders seçme işlemi ile birlikte kayıt yenileme işlemlerini tamamlıyor. Detaylar karar.com’da…

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemleri için ilk kayıt işlemleri başladı. YKS sınav sonucuna göre yerleşen ya da kaydını yenilemek isteyen adaylar, 2019 AÖF kayıt ücretlerini banka yoluyla yatırıyor. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Bu tarz bilgiler haberimizde…

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

AÖF, kayıt yenileme tarihlerini öğrencilerle paylaştı. Kayıt yenileme ve kayıt onayı işlemleri, açıköğretim fakültesinin 2019-2020 takviminde yer alan bilgilere göre; 16-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

19-09/02/aoff.jpg

İLK KAYITLAR

İnternet başvuru işlemleri 2 Eylül 2019 Pazartesi gününden itibaren başlayacak, 13 Eylül Cuma günü saat 17:00’de son bulacak.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

2 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09.00 itibarıyla başlayan ikinci üniversite başvuruları, 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 17.00’de son bulacak.

KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

2019 AÖF KAYIT ÜCRETLERİ

Açıköğretim Fakültesi 2019-2020 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilerin ödeyeceği tutarları açıkladı.

AÖF ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN

AÖF’E YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

En az lise ya da dengi okul mezunları için yeni kayıt; Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerinin programlarına ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul ediyor.

Bundan ötürü lisans programlarını seçebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 180 puan almak ve önlisans (2 yıllık) programlarını seçebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak şartı bulunuyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans ya da lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı elde etmektedir.

ÖSYM’nin resmî internet sitesinden 2019 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri ile ilgili veriler paylaşılıyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN