AÖF soru ve cevapları yayınlandı mı? Açık Öğretim sonuçları açıklanma tarihi | Ders geçme notu kaç?

AÖF soru ve cevapları yayınlandı mı? Açık Öğretim sonuçları açıklanma tarihi | Ders geçme notu kaç?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan güz dönemi sınavlarının ardından, öğrenciler sonuçları beklemeye başladı. Peki soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? AÖF sınavlarından başarılı olmak ve mezun olmak isteyen öğrenciler, ders geçme notunu ve çan eğrisinin olup olmadığını araştırıyor. Puan hesaplaması yapmak ve ders geçme notu hakkındaki tüm detayları haberimizde...

AÖF güz dönemi ara sınavları 14-15 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından binlerce kişi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) soru ev cevapları ne zaman yayınlanır? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

Peki AÖF sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? 

AÖF SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF soru ve cevapları hakkında henüz resmi bir açıklama yok. Ancak önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. AÖF sonuçlarının açıklanması ise daha sonraki tarihlere kalacak. AÖF sınav sonuçları genellikle 15-20 gün içerisinde açıklanıyor.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU?

Öğrencilerin lehine diyebileceğimiz ders geçme notu 30’a indirilmişti. Hatırlarsanız geçme notu bundan önce 35'ti. Geçme notunun 30’a inmesi ile 30’un altında kalan her not FF alarak doğrudan kalacak, 30’un üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacak.

Buna göre 9. maddede yapılan değişiklik ile;  ”Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30’dur. “ şeklinde değiştirildi.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN