AÖL 1.dönem sınavları ne zaman? Açık lise sınav takvimi

AÖL 1.dönem sınavları ne zaman? Açık lise sınav takvimi

Lise eğitimine açıktan devam eden vatandaşlarımız AÖL 1. Dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyordu. MEB, AÖL 1. Dönem sınav tarihleri açıklandı. İşte bilmeniz gerekenler…

Liseyi dışardan okuyanların katıldığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının ne zaman yapılacağı açıklandı. Yeni başvurular ve eğitimine devam edenler için kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Peki AÖL 1. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Açık Öğretim Lisesi sınav takvimini açıkladı. Takvime göre 2019-2020 eğitim döneminde 1.dönem sınavları 7-8 Aralık 2019’da gerçekleşecek. Sınav giriş yerleri ise 4 Aralık’ta açıklanacak. İnternette yapılan duyuruya göre, Açık Öğretim Lisesi sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor.

19-10/30/aolbasliksiz-1.jpg

SINAV GÜNÜ ÖĞRENCİLER YANLARINE NE ALMALI?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1.dönem sınavlarının yapılacağı 7-8 Aralık tarihlerinde öğrenciler yanlarına açık öğretim lisesi kimlik kartlarını, sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanlarını almalılar. Açık öğretim lisesi kimlik kartı ve sınava giriş belgesi yanında bulunmayan öğrenciler, salon yoklama listelerinde isimlerinin olmaları halinde geçerli bir kimlik kartı kontrolüyle sınava alınacaklar. Öte yandan öğrencilerin yanlarında kalem ve silgi bulundurması da gerekiyor.

KAYIT YENİLEME SONA ERDİ

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için ilk kayıt yaptıran ve sınav katılım bedelini yatırmayan öğrenciler için son tarih 23 Ekim 2019’du. AÖL internet sitesinde yaptığı duyuruda ilk kayıt işlemlerinde irtibat büroları tarafından bazı öğrencilerin öğrenim belgelerine uygun okul türüne kayıt işlemleri yapmadıklarının tespit edildiğini belirtmişti. Bu durumda olan ve sınav katılım ücretini yatıran öğrencilerin mağdur olmaması için öğrenim belgesi doğrultusunda ilk kayıt işlemlerinin irtibat büroları tarafından hatalı işlemin düzeltilmesinin gerektiği duyurulmuştu.

19-10/30/sanbasliksiz-1.jpg

DERS KİTAPLARI GÖNDERİLDİ

2019-2020 öğretim yılı 1.dönem sınavları için Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi ders kitapları dağıtım merkezlerine gönderildi. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018-3 döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları Koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilmişti.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİYOR?

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri girmiş oldukları sınavın sonuçlarını Açık Öğretim Lisesi’nin internet sitesine girip kullanıcı adı ve şifresiyle beraber sınav sonuçları kısmından öğrenebilirler.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN